Салат із 20 тисячами «зелених»

23.12.2010

«Ішов, послизнувся, упав, опритомнів — гіпс». Завдяки цій схемі герой відомої радянської кінокомедії розжився на цілий діамантовий скарб. А ось одна французька бабця після виконання аналогічного алгоритму збагатилася 20 тисячами євро. Ці гроші заплатить магазин, у якому старенька послизнулася.

Неприємність сталася в останній день ще 2006 року у містечку Сен–Жан–де–Веда, що в департаменті Еро на півдні Франції. 76–річна Емманюель Людо прийшла в супермаркет Carrefour закупитися до новорічного столу, але отримала подвійний перелом стегна і була госпіталізована. Бабці не пощастило наступити на листок салату, що впав на долівку в овочевому відділі. За словами адвоката, пенсіонерка довго лікувалася і втратила більш ніж 10 відсотків працездатності. Адміністрація магазину відмовлялася виплачувати компенсацію одразу після пригоди, але тепер буде змушена це зробити відповідно до рішення «районного» суду в місті Мопельє.

Як повідомляє газета «Коннексьйон», ця компенсація стане прецедентом для французького судочинства. Адже в попередньому випадку, коли в ресторані швидкого харчування відвідувачка зазнала травм, послизнувшись на картоплині, суд не став на бік відповідача.