І взуття — лише вашого розмiру!

22.12.2010

Швейцарський банківський гігант UBS розтлумачив своїм співробітникам, як потрібно одягатися та поводитися для поліпшення їхнього іміджу в очах клієнтів, повідомляє Бі–Бі–Сі. У збірці правил стосовно зовнішнього вигляду на робочомі місці, випущеній на 44 сторінках, регламентується все: від кольору краватки до спiдньої білизни.

Розробники дрес–коду вимагають, щоб сорочки та блузки співробітників і співробітниць не були занадто облягаючими, а білизна не проглядалася крізь одяг.

«Жінкам не варто носити занадто тісне взуття, оскільки немає нічого гіршого від вимученої посмішки», йдеться в циркулярi.

Кодекс забороняє вживати в їжу часник та цибулю, регламентує довжину нігтів на руках як чоловіків, так і жінок.

Цей документ було розіслано тисячам співробітників банку UBS у Швейцарії та у його філіях у світі. Вiн має за мету полiпшити імідж компанії та допомогти їй вийти з фінансової кризи, від якої UBS потерпів більше за інші швейцарські банки, тому держава виділила йому 4,9 млрд. євро на оздоровлення.

До речі, питання дрес–коду також обговорювали минулого тижня в нижній палаті парламенту Великої Британії. Група депутатів від опозиційної Лейбористської партії заявила про неприпустимість появи чоловіків у залі засідань у джинсах, а жінок — у високих чобітках до колін, джинсовому одязі та шкіряних жакетах.