Добре, але не відмінно

21.12.2010
Добре, але не відмінно

Український батерфляїст–спринтер Андрій Говоров (крайній ліворуч) у компанії призерів ЧС на короткій воді. (Фото Рейтер.)

З однією нагородою повертаються українські плавці зі світової першості, що завершилася позавчора в Об’єднаних Арабських Еміратах. У новенькому 25–метровому басейні, який спеціально для «мундіалю» посеред пустелі побудували шейхи–мільярдери, срібну відзнаку, побивши рекорд України на 50 м батерфляєм, здобув 18–річний Андрій Говоров — чемпіон Юнацької олімпіади. Представникові Дніпропетровщини, єдиному з четвірки українців, що змагалися в Дубаї, вдалося на рівних конкурувати з лідерами світового плавання, які завітали до нафтоносної держави практично в повному складі. Цікаво, що в Еміратах Говоров примудрився вже втретє за короткий проміжок часу переписати національний рекорд — 22,43 сек. Швидше за нього проплив лише венесуелець Субіратс — 22.40, а бронзову нагороду отримав представник Німеччини Дайблер.

Шкода, що рекордного часу в рамках національної статистики не вистачило 16–річній Дарині Зевіній, аби потрапити в трійку призерів на дистанції 200 м на спині. Пропливши дистанцію за 2 хв. 3,61 сек., киянка опинилася на четвертій сходинці. Поперед себе Дарина пропустила француженку Алексін Кастель, Меліссу Франклін зі США та китаянку Чжоу Яньсінь; від третьої позиції вихованку Юрія Зевіна відділило трохи більше півсекунди.

Ще двом нашим співвітчизникам — брасисту Ігорю Борисику та «вільнику» Сергію Фролову — жодного разу не вдалося пробитися до фінальних запливів.

З одним «сріблом» у медальному заліку українська збірна замкнула першу двадцятку. Пальму першості в командній боротьбі посіли представники США, в активі яких 25 нагород (12 золотих, 6 срібних, 7 бронзових), другими стали росіяни (4—4—2), третіми — іспанці (4—2—2).