НОВИНИ ПЛЮС

15.12.2010

«Україна без Кучми» знову актуальна

Генеральна прокуратура поновила слідчі дії у кримінальній справі щодо подій акції «Україна без Кучми» 9 березня 2001 року. Як повідомляють джерела сайту «Українська правда», слідчий викликав на допити до Головного слідчого управління ГПУ чотирьох учасників тих подій.

Як відомо, після сутичок із міліцією 9 березня 2001–го був заарештований і проходив у кримінальній справі колишній лідер УНА–УНСО, а нині нардеп від БЮТ Андрій Шкіль. Кілька його соратників відбули тюремні терміни.

Справа Лозинського — у суді

Учора у Дніпровському районному суді Києва почали слухати справу колишнього нардепа від БЮТ Віктора Лозинського, якого звинувачують у вбивстві жителя Кіровоградської області Валерія Олійника. Коли Лозинського привели під конвоєм, він не хвилювався — жував жуйку, руки засунув у кишені. До зали засідань занесли чотири ящики матеріалів кримінальної справи.

Нагадаємо, трагедія, в якій звинувачують Лозинського, сталася 16 червня 2009 року в мисливських угіддях магната під Голованівськом. Лозинському загрожує довічне ув’язнення.

Горбаль утвердився на Львівщині

Львівський окружний адмінсуд скасував рішення обласної ради про недовіру «губернатору» Василю Горбалю. На думку суддів, депутати перевищили свої повноваження, оскільки, згідно із Законом «Про місцеве самоврядування», перед винесенням вотуму недовіри голові облдержадміністрації вони мали заслухати його звіт про виконану роботу, чого зроблено не було», — зазначає «Коммєрсант–Україна». Таким чином, суд позбавив Президента необхідності ухвалювати кадрове рішення щодо Львівської ОДА.