Бобруйські млинці

15.12.2010
Бобруйські млинці

«Молодіжка» переживає кадрову кризу. (Фото з сайту ФХУ.)

Попри оптимістичні заяви самих гравців молодіжної збірної України — ніби до Бобруйська вони їдуть боротися за вихід у вищий дивізіон, зрозуміло, що зав­дання в підопічних Олександра Савицького інше. Рік тому, під керівництвом цього ж спеціаліста, українська молодь заледве вбереглася від пониження в другий дивізіон, де вже обжилися наші юніори. І цього разу боротиметься радше за виживання, і аж ніяк не за потрапляння до «еліти». Там 20–річні українці не грають аж із 2004 року.

Старт українцям випав складний. Позавчора ввечері «синьо–жовті» протистояли білоруським одноліткам, які вочевидь претендують на підвищення в класі. На успішний результат тут можна було сподіватися хіба за фантастичного збігу обставин, як–то успішна гра нашого голкіпера та невезіння атаки господарів. До певного моменту на «Бобруйськ–арені», що зібрала майже шість тисяч (!) глядачів, усе йшло ніби непогано. Воротар із «Харкова» Володимир Ткаченко за перші два періоди відбив чимало небезпечних кидків, і на 44–й хвилині на табло горіли цифри 3:2 — мінімальна перевага білорусів. Шайби у їхні ворота закидали 18–річний Дмитро Ханін, який виступає за «Німан–2», а ще навесні грав за юніорську збірну, та Станіслав Паламарчук із «Білого барса».

Утім на цьому везіння для гостей закінчилось. В останній 10–хвилинці господарі чотири рази пробили Ткаченка, закінчивши гру розгромом. Загалом за матч білоруси завдали 40 кидків по наших воротах, тоді як українські хлопці влучили в «рамку» лише 14 разів. За такого співвідношення сил може потішити хіба реалізація підопічними Савицького зайвого гравця: як і в спарингах із «Компаньйоном», молоді знову закидають у більшості, а це вміння може згодитися під час зустрічей із суперниками нижчого класу, як–то британці чи японці.

Після стартової невдачі головний тренер українців нарікав не так на дії підопічних, як на дефіцит виконавців узагалі. «Важко було тягатися з господарями, маючи в арсеналі дві з половиною ланки. Ми потрапили під злагоджену гру білорусів, і їхня майстерність позначилася на результаті. Хоча й мої хлопці старалися», — сказав Олександр Савицький. Криза українського хокею дається взнаки. Тренер збірної U–20 змушений виставляти чимало гравців, молодших за 1991 р. н. Для прикладу, у перших двох трійках нападу двоє мають по 18 років, а Максим Мартишко із «Білого барса» — взагалі 1994 р. н. Ще більше 18–річних у захисті, а зі старших на рік виділяється хіба оборонець «Сокола» Андрій Татаренко.

Не дивно, що і в другому турі вчора по обіді українці програли — 0:9 латишам.

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу з хокею (U–20). Дивізіон ІА (Білорусь). 1–й тур. Білорусь — Україна — 7:2 (1:0, 2:1, 4:1; Ханін, 34 (більш.); Паламарчук, 44 (більш.)), Латвія — В. Британія — 6:1, Італія — Японія — 6:0.

2–й тур. Італія — В. Британія — 0:2, Україна – Латвія — 0:9.

* * *

НХЛ. «Детройт» — «Лос–Анджелес» — 0:5 (Понікаровський «Л» — 15.23, 0+1, «+2», 3 кидки).

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Національна збірна України під керівництвом канадця Дейва Льюїса вчора почала дводенний тренувальний збір на ковзанці броварського ТРЦ «Термінал». За його підсумками тренерський штаб визначить коло гравців, які зіграють на етапі «Єврочелледжу», що стартує в Броварах уже завтра. Суперниками українців будуть команди Румунії, Польщі та Казахстану.