НОВИНИ ПЛЮС

14.12.2010

Суд закрив справу щодо Куйбіди

Шевченківський райсуд Києва закрив провадження у справі екс–міністра регіонального розвитку Василя Куйбіди «за відсутністю в його діях складу правопорушення». Про це повідомляє прес–служба Народного руху, членом якого є Куйбіда.

Як відомо, СБУ звинувачував Куйбіду у порушенні законодавства щодо призначення на початку цього року без конкурсу начальника Держ­архбудконтролю в Рівненській області. Міністр з уряду Тимошенко наполягав, що діяв винятково в рамках закону і ця справа є замовною.

Справа Луценка

Генеральна прокуратура закінчила досудове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням екс–міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та співробітника МВС Леоніда Приступлюка. Як повідомляє прес–служба ГПУ, Луценку пред’явлено остаточне обвинувачення у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб) та ч. З ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки). Луценковому водієві Приступлюку, який отримав від міністра незаконні виплати, «шиють» ч. 3 ст. 191 та ч. 3 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа). Обвинуваченим надано для ознайомлення матеріали кримінальної справи.

Справа про отруєння Ющенка

Галину Климович — колишнього керівника слідства ГПУ у справі про отруєння Віктора Ющенка — в неділю викликали в Генпрокуратуру для дачі пояснень у цій же справі. Про це Климович розповіла в інтерв’ю «Газєтє по–кієвскі». За її словами, у прокуратурі зараз «із великою люттю» шукають компромат на її слідчу групу.

На питання, чи буде, на її думку, «розвалено» справу про отруєння Ющенка, Климович відповіла: «Цю справу розвалити неможливо. Її можна максимум по–тихому припинити або розтягнути розслідування до закінчення термінів давності для притягнення до кримінальної відповідальності». Климович також укотре заявила, що факт умисного отруєння Ющенка діоксином доведений.