Нари для «Блейда»

14.12.2010
Нари для «Блейда»

У найближчі три роки зірка блокбастера «Блейд» Уеслі Снайпс навряд чи зможе знятися в якомусь новому кінопроекті. Хіба що підпаде під амністію. Адже наприкінці минулого тижня відомого темношкірого актора доправили до в’язниці «Маккін» у штаті Пенсільванія для відбування покарання. Так закінчилася судова одіссея голлівудської зірки, обвинуваченої в ухиленні від сплати податків.

Стійкий герой бойовиків, Уеслі витримав два з половиною роки судових баталій, але нещодавно здався і вирішив більше не подавати апеляцій. Обвинувальний вирок Снайпсу винесли ще в квітні 2008–го. За висновком Феміди, компанія «Амерікан райтс літігейторз», яка діяла від імені актора, у другій половині 90–х — на початку 2000–х років допустила зловживань із податками на суму близько 15 мільйонів доларів.

За два дні до того, як відбути за ґрати, Уеслі був гостем шоу Ларрі Кінга на каналі Сі–Ен–Ен. Снайпс визнав, що дуже нервує, «враховуючи, скільки часу доведеться провести далеко від сім’ї, далеко від професії, не маючи змоги забезпечувати сім’ю». Актор попросив молитися за нього й подякував фанатам за підтримку.

Хоча, за великим рахунком, три роки — на такий великий термін, щоб вважати кар’єру обірваною. В пенсільванській тюрмі умови дуже навіть людські, а коли Уеслі вийде на волю, йому буде 51 рік. До того часу дружина і п’ятеро дітей навряд чи підуть із торбами по світу: тато–мільйонер лишив на прожиття немалу копійчину, хоч і заплатив за рішенням суду 5 млн. «зелених» штрафу.