Кіт, який п’ять років гуляв як собі знав

11.12.2010

Родина Нобл із міста Білоксі, штат Міссісіпі, спершу навіть не повірила такому подарунку до Різдва: знайшовся їхній кіт Скраб, який пішов із дому й загубився ще в серпні 2005 року, коли у США усували наслідки урагану «Катріна».

На час стихійного лиха котові породи російська блакитна було два роки, Скраб був цілком домашнім і не гуляв на вулиці. Але ураган позбавив дім Ноблів електропостачання, кондиціонер не працював, дошкуляла спека, інші побутові негаразди. Кіт пішов надвір і не повернувся. На думку господині, Дженніфер Нобл, Скраб просто не зорієнтувався і не знайшов дорогу додому.

Де він тинявся п’ять років — невідомо. Як повідомляє газета «Сан геральд», кілька місяців тому бувалого в бувальцях кота знайшла на вулиці якась жінка, стала підгодовувати. А коли прийшла зима — віднесла у відділення товариства захисту тварин. Там «особу» й давню прописку кота встановили завдяки мікрочіпу, вживленому під шкіру.

Спочатку у старому­новому домі Скраб поводився нервово, але потім заспокоївся і звик до господарів. І тепер, готуючись до сну, так само залазить під ковдру до господарів, як до літа 2005го.