ЦИТАТИ ТИЖНЯ

10.12.2010

Віктор Янукович,
Президент України
— про своє вето на Податковий кодекс:

— Я не радив би моїм політичним опонентам жонглювати термінами і змішувати в одну купу політику й економіку. Робота над Податковим кодексом триватиме, адже поки з нього прибрали лише найбільш суперечливі моменти. Влада не повинна бути твердолобою... І не варто роздувати з мухи слона.

(«Сєгодня»)

 

Сергій Тігіпко,
віце–прем’єр–міністр
— про свою впевнену роботу в Кабміні:

— Якщо ми будемо боятися робити кроки і міряти рейтинги свої, то можу сказати, що з такими руками і ногами, які трусяться, ніколи і нічого не зробиш. Ми зробили податкову реформу — це був плюс. Зараз зробимо пенсійну реформу — це теж буде плюс. Зараз буде митний кодекс — це буде плюс. По будівництву теж буде плюс. Ми багато ще таких плюсів наробимо.

(ICTV)

 

Юлія Тимошенко,
лідерка БЮТ
— про оголошений «газовим» бізнесменом Фірташем намір піти зі своєю компанією з ринку України:

— Я думаю, що в «Росукренерго» вже настало «нєсварєніє» шлунку, вони трохи переїли в Україні і хочуть перейти в іншу країну. Я просто не заздрю тій країні, куди вони збираються переїхати, тому що для наступної країни, яку вони запланували грабувати, це будуть достатньо важкі часи.

(«Українська правда»)

 

Сергій Рижук,
голова Житомирської облдержадміністрації
— про нове трактування свого наміру «повідривати голови опозиції», якщо вона не працюватиме на соціальні програми:

— Якщо людина [при владі] не виконуватиме цю програму, то хочеться відкрутити якщо не голову — хай буде у нього голова — може, ноги йому заважають, може, танцює неправильно. Тобто це такий грубуватий жарт, але мається на увазі елементарна дисципліна, порядок, зрозуміла позиція кожного з нас.

(УНІАН)

 

Олександр Лукашенко,
президент Білорусі
— про чергове загострення енергетичної проблеми у стосунках із Росією:

— Хіба це нормально, що ми кожного разу під Новий рік... у людей свято, а в нас — від президента до керівника департаменту, всіх міністерств, — карячимося в Москві або ще десь, випрошуючи ложку дьогтю, або барель нафти, або кубометр газу? Це ненормально... Нам завжди було непросто співпрацювати з новою Росією, проте іншої немає. Але ми ніколи ні від кого не терпітимемо, поки я президент, щоб нас шпигали, щоб нас штовхали, щоб нас били в морду.

(УНІАН)