Одержима живописом

Одержима живописом

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Приблизно 7 грудня (день народження точно не відомий, тому домовилися вести відлік від дня святої Катерини) виповнилося 110 років із дня народження видатної української художниці Катерини Білокур. У видавництві «Мистецтво» в січні 2011 року планується видання багатожанрової книжки вишгородського автора Олександра Дробахи «Цар–колос» у жанрі мандрівної прози — мандри в історію, мандри в Гетьманщину, мандри на батьківщину художниці. «УМ» вибрала інформативні (на те ми — газета) фрагменти з нової книжки, щоб нагадати нашим читачам, яким неоціненним скарбом володіємо, зокрема і Національний музей українського народного декоративного мистецтва.

Бог є Аслан

Бог є Аслан

Екранізація третьої дитячої книги у жанрі фентезі «Підкорювач світанку» з циклу «Хроніки Нарнії», написаних Клайвом Стейплзом Льюїсом у 1950 році, деякий час була під загрозою. Фани «Нарнії», а їх у світі більше 100 мільйонів, уже побоювалися, що шкурні інтереси перемогли і вони ніколи не побачать на великому екрані улюблених героїв та як добро перемагає зло. Першу і другу частини у 2005–му і 2008–му роках фінансувала кінокомпанія Walt Disney Pictures. Вона б напевне зняла фільм за мотивами і третьої книги, якщо не всіх семи, якби отримала великі касові збори. Але друга частина — «Хроніки Нарнії. Принц Каспіан» — зіпсувала їм усю малину: глядачі надали перевагу скачуванню фільму з інтернету та перегляду на DVD.

Осучаснити Шопена

Осучаснити Шопена

Чи любите ви Шопена? Навряд чи знайдеться людина, яка б, хоч трохи цiкавлячись класичною музикою, ризикнула дати негативну вiдповiдь на це запитання. Сьогоднi неможливо уявити свiтову музичну спадщину без його дивовижно красивих творiв, що поєднують фiлософську глибину i мудрiсть Баха, витонченiсть та елегантнiсть гармонiй Моцарта, патетичний пафос Бетховена та романтичну схвильованiсть доби, коли жив цей неперевершений композитор.

Всі статті рубрики