Причесати Чісору

08.12.2010
Причесати Чісору

Володимир Кличко вважає Дерека Чісору сильнішим за Хея. (Фото Рейтер.)

Приклад Девіда Хея, який відзначається некоректними висловлюваннями про братів Кличків, тепер наслідують інші суперники українців. «Це буде брудний бій, і я буду жорстким та нещадним. Побачивши це, дівчина Кличка (голлівудська акторка Хейден Панеттьєрі. — Авт.) піде від нього до мене», — британець Дерек Чісора, який уже цієї суботи спробує відібрати у Володимира чемпіонські пояси WBO, IBF, IBO, на останній прес–конференції перед боєм слів особливо не добирав. Але тепер 26–річний уродженець Зімбабве ризикує, що свою нереалізовану злість на Хея Кличко–молодший вимістить саме на ньому.

Володимир Кличко старший за Чісору на вісім років, і цю обставину темношкірий боксер теж не забув зачепити на понеділковій зустрічі з пресою, що відбулася в німецькому Мангеймі. «Я молодий і спраглий до перемог, перебуваю на шляху вгору. А моєму опонентові вже 34, і його поїзд летить під укіс», — так Чісора пройшовся по українцеві.

На профі–рингу Дерек дебютував лише 2007 року, провів відтоді 14 поєдинків, усі виграв — щоправда, в другорядних суперників, із них дев’ять разів — нокаутом. У рейтингу WBO Чісора аж десятий. Для порівняння: за спиною чемпіона, Володі Кличка, — 58 боїв, 55 перемог (49 нокаутів) і три поразки. У професіоналах він із 1996 року, а титули захищатиме водинадцяте поспіль.

Дерек Чісора, за словами його тренера Дона Чарльза, провів чудовий збір, а перемогти Кличка йому допоможе націленість на найбільш вразливе місце українця — підборіддя. При цьому наставник британця називає Кличка «великим і фантастичним бійцем», а сам Дерек до компліментів не вдається, а обіцяє «перетворити Кличка на ягня».

Володимир відреагував на випади суперника так: «На відміну від Чісори, я не б’ю жінок. А хто собі це дозволяє — той наперед програв». Наш боксер натякає на недавню історію з Чісорою, якого визнали винним у побитті подруги й засудили до 12 тижнів ув’язнення — із відтермінуванням на два роки.

При цьому Кличко не закидає суперника шапками, а каже: «Чісора — молодий та амбітний, і ця його перевага є небезпечною для мене. Але в ринзі він отримає як фізичний, так і психологічний урок». Перед «двобоєм поглядів» Володимир назвав Чісору значно сильнішим та цікавішим за Девіда Хея. Але, мабуть, це не так визнання рівня нинішнього опонента, як шпилька в бік іншого британця, котрий усе ніяк не вийде в ринг проти когось із братів–українців.

Суботній поєдинок Володимир уже вчетверте проведе в Мангеймі на 15–тисячній «САП–Арені», що зазвичай використовується для баскетбольних, гандбольних та хокейних матчів, а також концертів. Свого часу наш співвітчизник уже перемагав тут Кріса Бірда (2006), Рея Остіна (2007) та Хасіма Рахмана (2008). Тепер сподіваємось, що в цьому палаці припиниться переможна хода Чісори, який ще ніколи не бився за кордоном, ніколи не знав гіркоти поразки, але перемагав лише вдома.

Бій Володимир Кличко — Дерек Чісора зможуть побачити 390 мільйонів глядачів у 110 кранах. Початок трансляції — в суботу о 23.30 за київським часом.