Зустрічні удари

07.12.2010
Зустрічні удари

Перемогу Байсангурова в Броварах привітав колишній бойовик, а нині президент Чечні Рамзан Кадиров (праворуч). (Фото Рейтер.)

Уже через чотири дні Володимир Кличко проведе черговий захист поясів чемпіона світу від зазіхань Дерека Чісори. Днями нахабний британець пообіцяв відібрати в українця разом із титулами ще й... його дівчину, голлівудську акторку Хейден Панеттьєрі. Поки Володя готується до відповіді на ринзі, на авансцену вийшли бійці його з братом Віталієм промоутерської компанії.

 

Клички тут...

Минулої суботи К2 провела вечір професіонального боксу в Броварах. У головному поєдинку на ринг, встановлений на льодовому майданчику торговельно–розважального центру «Термінал», вийшов 25–річний чеченець Заурбек Байсангуров. За вакантний пояс чемпіона світу ІВО в першій напівсередній вазі (до 69,8 кг) із ним сперечався колумбієць Річард Гутіеррес. Повболівати за свого земляка до України прибув навіть президент Чечні Рамзан Кадиров, який сидів у першому ряду поруч із Віталієм Кличком.

Глядачі залишилися задоволені видовищем — боксери демонстрували атакувальний стиль, часто–густо нехтуючи захист. Після одного з випадів у п’ятому раунді Заур нарвався на зустрічний удар і відправився в нокдаун. Та це його не вибило з колії, й чеченець продовжував іти вперед, хоча вже й трохи обережніше. Коли здавалося, що за підсумками 12–раундового поєдинку доведеться рахувати очки, Байсангуров провів масовану атаку. Гутіеррес перестав відповідати на більшість ударів чеченця, що дало рефері підстави зупинити бій за 20 секунд до гонгу. Деякі фахівці вважають, що суддя поквапився.

Таким чином чеченський боєць у своєму 26–му поєдинку здобув 25–ту перемогу (19–ту — нокаутом) й завоював звання чемпіона світу однієї з найменш поважних організацій — ІВО.

У першому попередньому бою цього вечора боксував бронзовий призер Олімпіади–2008 В’ячеслав Глазков. Луганчанин у трьох раундах легко розібрався зі скромним росіянином Аскером Балашем, оформивши дев’яту перемогу серед профі.

...і Дмитренко там

Тієї ж суботи на ринг у Шверіні проти битого в травні Віталієм Кличком поляка Альберта Сосновського мав вийти Олександр Дмитренко. Проте уродженець Євпаторії, який недавно поміняв українське громадянство на німецьке, за кілька хвилин до бою знепритомнів у роздягальні. Промоутер Клаус–Пітер Коль заявив, що лікарі не дозволили Дмитренку боксувати, хоча той, прийшовши до тями, й виявляв таке бажання. Причиною НП називають харчове отруєння.

28–річний Дмитренко (30 перемог, 1 поразка) уже неодноразово заявляв про бажання битися з кимось із братів Кличків. Перехід під німецький прапор він вважає кроком, який допоможе вийти на чемпіонський бій. Наразі ж потрапив лише до лікарні...

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Екс–чемпіон світу за версією WBA в найлегшій вазі (до 53,5 кг) українець Володимир Сидоренко ніяк не може повернутися на свій рівень. У черговому рейтинговому двобої, що відбувся в Анахаймі (США), 34–річний уродженець Енергодара програв філіппінцеві Ноніто Донейру. Після двох нокдаунів уже в четвертому раунді Сидоренко потрапив у нокаут і не зміг піднятися до кінця відліку рефері.