Зло і Добрева

04.12.2010
Зло і Добрева

Один із рецептів, як молоді актори можуть стати знаменитими на весь світ, зараз дуже простий: потрібно зіграти у фільмі про вампірів. Тренд юних послідовників Дракули все ніяк не спинить тріумфальну ходу. «Сутінкова сага» та її герої в цьо­му сенсі поза конкуренцією, але свій уро­жай лаврів збирають і інші стрічки на «кровосисну» тему. Зокрема «Щоденники вампіра». У США цей серіал іде на каналі CW (причому вже другий сезон), а в Росії — на ТНТ. Головна зірка — канадська акторка болгарського походження Ніна Добрев — грає одразу двох дівчат: сучасну школярку та її двійника із ХІХ ст.

Сюжет звичний: стосунки підлітків у навчальному закладі, двоє молодих братів–вампірів, яким насправді по півтори сотні років, любовний трикутник із дівчиною, давні образи тощо. 21–річна Ніна зачаровує публіку «у квадраті». Як колишня модель і гімнастка, вона вродлива і струнка, тож недарма спокушає обох вампірів.

Добрев народилася в Болгарії й мала пріз­вище Добрева, але переробила його на аме­риканський манер, бо з двох років живе з родиною в Торонто. В її активі — участь у інших відомих серіалах, як–то «Деграссі», а також у повнометражних фільмах. І якщо «Ріпо! Генетична опера» могла викликати саркастичну посмішку, то роль однієї з головних героїнь у психологічній драмі «Хлоя» (2009) знаменитого Атома Егояна — справді високий рівень.

У роботі над «Щоденниками» Добрев згадала своє болгарське коріння і... від­редагувала частину сценарію. Адже її героїня Кетрін, за сюжетом, — теж із Болгарії, а автори схалтурили і написали бол­гарськомовні діалоги за допомогою онлайн–перекла­дача. Ніна помітила помилки й переклала все правильно. Щоправда, зізнається дівчина, аби бути певною на сто відсотків, попросила маму перевірити її роботу.