Реверанс господаркам

03.12.2010

Уже в першому офіційному старті нового сезону збірна України могла здобути медаль Кубка світу. Причому — одразу найвищого ґатунку. На четвертому вогневому рубежі індивідуальної гонки у шведському Естерсунді Валентина Семеренко швидко й чітко клала кулі в мішень, але на останньому пострілі схибила. Як виявилося згодом, якби не той промах і не отримана за нього штрафна хвилина, представниця Сумщини зійшла б на найвищу сходину п’єдесталу. А так — змушена була задовольнитися четвертим місцем.

Решта п’ятеро наших дівчат позавчора суттєво поступилися Валі у швидкості руху 15–кілометровою дистанцією, хоча всі, крім Людмили Писаренко, й отримали залікові очки (їх нараховують за потрапляння до числа перших 40).

Найкраще ж у стартовий день, тобто вечір, пристосувалися до 15–градусного морозу господарки. 37–річна Анна–Карін Зідек (раніше вона виступала під прізвищами Олофссон і Олофссон–Зідек) підтвердила, що недаремно в минулому сезоні заволоділа малим кришталевим глобусом за лідерство саме в «індивідуалці». Шведка поклала в ціль усі 20 патронів, а під завісу гонки настільки втомилася психологічно, що замість фінішної прямої поїхала на... ще одне коло. Утім вчасно схаменулася і, втративши з десяток секунд, повернулася на правильний шлях. Ох, якби Валя Семеренко влучила останнім патроном у мішень, Зідек би, мабуть, довго ще згадувала собі цей випадок. Хоча й так ветеранка зізналася, що не очікувала від себе такого успіху, оскільки на тренуваннях допускала по кілька промахів.

«Бронза» також дісталася шведці, яка поміняла прізвище. 26–річна призерка чемпіонатів світу Хелена Екхольм більше відома під дівочим прізвищем Йонссон. Між двома господарками на п’єдестал вбігла амбітна 22–річна француженка Марі–Лор Брюне, підтвердивши невипадковість двох олімпійських медалей.

Учора ввечері «індивідуалку» бігли чоловіки.

 

ТАБЛО

 

Кубок світу. 1–й етап (Естерсунд). Жінки. Індивідуальна гонка (15 км). 1. Зідек (Швеція) — 45 хв. 26,1 сек. (0 промахів). 2. Брюне (Франція) — відставання 8,9 сек. (2). 3. Екхольм (Швеція) — +42,7 (2). 4. Вал. Семеренко — +59,1 (2)... 15. Підгрушна — +2.56,2 (2)... 20. Хвостенко — +3.31,5 (2)... 27. Вік. Семеренко — +4.01,7 (3)... 32. Супрун — + 4.16,5 (2)... 82. Писаренко — +8.54,8 (5)...