Гарячі хлопці з–під снігових баб

02.12.2010

Великий сніг — це не лише проблеми для транспортників та електриків, а й розвага для дітей і юнацтва. Можна кататися на лижах і санчатах, ліпити снігових баб, гратися у сніжки... Очевидно, в німецькому місті Лейпциг молодь надто вже зачекалася на «білі мухи» —гра у сніжки там переросла в масову бійку за участю понад півтисячі осіб. Гарячих хлопців не могла втихомирити навіть поліція!

Як повідомляє телерадіокомпанія MDR, після снігопаду 29 листопада в районі Конневіц заради жарту почали кидатися сніжками спершу чоловік із сорок. Але кількість гравців швидко зросла, а пристрасті — розпалилися. Надалі в хід пішли снігові кулі із вкладеними в них камінцями, а потім уже просто каміння, пивні пляшки й петарди.

Для розгону натовпу на місце заворушення прибули правоохоронці. Але й вони потрапили «під роздачу» — двоє поліціянтів отри­мали поранення. Крім того, постраждав водій легковика, що проїздив повз поле битви: кинута кимось пляшка розбила скло, і чоловік за кермом порізався скалками. На деякий час у цьому районі було перекрито рух міського транспорту. Зрештою забіяк розігнали, проте нікого затримати не вдалося.

Поліція покладає відповідальність на членів молодіжних анархістських та ультралівих угруповань. Відомо, що Конновіц уже не раз ставав місцем таких «зимових розваг», що закінчувалися сутичками з поліцією.