ХРОНІКА

02.12.2010

Гандбол

Готуючись до чемпіонату Європи, жіноча збірна України після Кубка Турчина зіграла на міні–турнірі в Угорщині. Підопічні Леоніда Євтушенка посіли друге місце, спочатку поступившись господаркам — 27:30, а потім із таким же рахунком здолавши національну команду Тунісу.

Футбол

Розглянувши ситуацію, що виникла наприкінці недавнього матчу Ліги чемпіонів «Аякс» — «Реал», УЄФА таки застосувала санкції до іспанського клубу. Тоді, нагадаємо, Серхіо Рамос та Хаві Алонсо навмисно затягували час і отримували червоні картки, аби пропустити неважливу останню зустріч групового етапу, але бути без загрози дискваліфікації в «плей–оф».

Покарання виявилося переважно матеріальним. Обидва порушники пропустять лише по одному матчу єврокубків, як і передбачає регламент. Але на додачу тренерові «вершкових» Жозе Моуріньйо, котрий наказав гравцям заробити ще по «гірчичнику», виписали штраф у 40 тисяч євро і дискваліфікували на два матчі, щоправда, на другий — умовно, з випробувальним терміном у три роки. Самим Рамосу й Алонсо доведеться викласти по 20 тисяч євро, воротарям Касільясу й Дудеку, які допомагали доносити «інструкції» наставника, — 10 і 5 відповідно. Крім того, 120 тисяч має заплатити клуб. На подання апеляції в мадридців є три дні.

* * *

Англія. Кубок ліги. 1/4 фіналу. «Арсенал» — «Уїган» — 2:0 (Алькарас, 42 (у свої ворота); Бендтнер, 65), «Вест Хем» — «Манчестер юн.» — 4:0 (Спектор, 22, 37; К. Коул, 56, 67).

* * *

Італія. Кубок. 1/8 фіналу. «Фіорентина» — «Реджина» — 3:0, «К’єво» — «Новара» — 3:0.

* * *

Футболісти італійської серії А збираються бойкотувати заплановані на 11 і 12 грудня матчі 16–го туру, оскільки їхні переговори з асоціацією клубів країни про нову угоду зайшли в глухий кут.

* * *

Франція. Ліга 1. Останній матч 15–го туру: «Брест» — «Ланс» — 4:1.

Хокей

Чемпіонат України. Матчі 12–го туру. «Харків» — «Донбас» — 5:8, «Компаньйон» — «Білий барс» — 5:2.

Лідери: «Донбас» — 27 (10), «Харків» — 21 (10), «Компаньйон» — 21 (11), «Сокіл» — 18 (9).

Стрибки з трампліна

На етапі Кубка світу у фінському Куопіо українці Володимир Бощук і Віталій Шумбарець не пройшли кваліфікацію на трампліні HS127, показавши в першому стрибку, відповідно 49–й і 50–й результати.