«Шпалич» прийде після «Шерифа»?

02.12.2010

Після того, як позавчора Юрія Сьо­міна відправили у відставку з посади головного тренера «Локомотива» (за дострокове розірвання контракту з московським клубом «Шпалич» отримає фінансову компенсацію), багато хто з експертів та вболівальників бачать лише одну перспективу для фахівця — повернення в київське «Динамо». Зі столиці України він поїхав «полюбовно», не завершивши справу, коли динамівці були на підйомі, однак кликали бізнес–партнери з рідного «Локо».

За кулуарними даними різних ЗМІ, 15 грудня Сьомін буде присутній на останньому матчі групового турніру Ліги Європи «Динамо» — «Шериф», і того ж дня очікується його призначення «головним». Подейкують навіть, що разом із Юрієм Павловичем із «поїзда» до України можуть повернутися екс–динамівці Родольфо та Олександр Алієв. За словами Ігоря Суркіса, «Динамо» ще не доотримало 4 млн. євро за трансфер Алієва, і якщо проплати не буде до лютого, можна буде говорити про повернення не любого київським фанатам хавбека. Також із Сьоміним чекають його помічників — Бориса Ігнатьєва та італійського «спеца» з фізпідготовки Вінченцо Пінколіні.

При цьому президент Суркіс не підтверджує існування попередніх домовленостей, а заявляє: «Поки в нас на порядку денному матчі в Лізі Європи. Лише після цього почнемо переговори з претендентами на пост головного тренера... Сьомін — лише один із кандидатів, а про те, що він більше не зв’язаний зобов’язаннями з «Локо», я дізнався у вівторок з інтернету».

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Новим тренером маріупольського «Іллічівця» став Валерій Яремченко, відомий роботою в «Шахтарі» та «Карпатах». Досі він працював із дублем «гірників». До самостійної роботи на вищому рівні фахівця спонукав сам президент «Шахти» Рінат Ахметов.