Кінець поневірянь?

Кінець поневірянь?

Готовність єдиного українського підводного човна «Запоріжжя» становить 85—90 відсотків. Про це заявив після оглядин субмарини міністр оборони Михайло Єжель. «Вже у найближчому майбутньому підводний човен «Запоріжжя» стане повноцінною бойовою одиницею. Сьогодні ремонтні роботи практично завершені і наступний етап — це швартові випробування», — сказав міністр.

На чужих помилках

На чужих помилках

Поки реальні терористи й контрабандисти «сидять по норах» чи принаймні не ризикують нариватися на з’єднання кораблів НАТО, які на Середземному морі проводять операцію «Активні зусилля», моряки з українського корвета «Тернопіль» використовують нагоду для навчань. Так, днями на кораблі відпрацьовували відбиття нападу швидкохідного катера з терористами на борту. Нагадаємо, «Тернопіль» вирушив на «Активні зусилля» у «Середземку» ще 7–го листопада, його 45–денне патрулювання в районі острова Крит наближається до завершення.

Захід без меланжу

Захід без меланжу

Меланж — рідкий ядовитий окислювач пального для радянських бойових ракет, готують до вивезення з бази під Радеховом, що на Львівщині. Ще з 60–х років тут зберігається майже три тисячі тонн меланжу. Після того, як його вивезли з території Вінницької та Івано–Франківської областей, надійшла черга Львівської, згідно з угодою Україна — ОБСЄ (Організація з безпеки та співробітництва в Європі) щодо утилізації запасів меланжу. Цього тижня 215 тонн меланжу викачали зі сховищ, перевірили та підготовили до відправлення в Росію на утилізацію. Повністю Радехів звільниться від меланжу впродовж першої половини 2011 року.

Всі статті рубрики