«Павутиння» без зірок

01.12.2010
«Павутиння» без зірок

Заради благодійності (і піару, з нею пов’язаного) знаменитості готові на подвиги. А зректися спілкування у віртуалі — це для нинішніх зірок, які вже не мислять себе без «Твіттера», «Фейсбука» та інших соціальних мереж, — неабиякий вчинок. Але на заклик співачки Алісії Кіс вони зважилися на такий крок: добровільно прикрили свої інтернет–блоги, аби привернути увагу до Дня боротьби зі СНІДом, який відзначають сьогодні.

До акції приєдналися Леді Гага, Джастін Тімберлейк, Ашер, Елайджа Вуд, Дженніфер Хадсон, сестри Кім і Хлоя Кардаш’ян, тенісистка Серена Уїльямс і, звісно, сама Алісія та її чоловік, репер і продюсер Свіз Бітц. Усі вони не лише на один день покинули соціальні мережі, а й знялися у спеціальному відео­ролику — лежачи в трунах, що символізувало віртуальну смерть. Зірки заявили, що знову з’являться у всесвітньому павутинні не раніше, ніж сума пожертв на організацію «Збережемо життя дітям», яка допомагає постраждалим від СНІДу в Африці та Індії, сягне мільйона доларів. З урахуванням того, що саму лише Леді Гагу на «Фейсбуці» «зафрендили» 24 мільйони прихильників, а на «Твіттері» — сім мільйонів, зібрати «лимон» — не проблема.

За словами Алісії Кіс, такі акції надзвичайно важливі для того, щоб «розбудити громадськість». «Це емоційний і навіть дещо саркастичний спосіб привернути увагу людей до проблем, яких вони раніше не помічали», — наголошує Алісія. Блог якої, між іншим, тільки на сервісі «Твіттер» чекає понад 2,6 мільйона людей. Співачка каже, що жоден із колег, кому вона пропонувала приєднатися до цієї акції, не відмовився.