ХРОНІКА

01.12.2010

Футбол

Іспанія. Прімеро. Останній матч 13–го туру: «Барселона» — «Реал» — 5:0 (Хаві, 10; Педро, 18; Вілья, 55, 58; Жеффрен, 90+1; вилучення: Рамос, 90+3 («Р»)).

Лідери: «Барселона» — 34, «Реал» — 32, «Вільяреал» — 27, «Еспаньйол» — 25.

Іспанське «ель класико» в Барселоні відбулося наступного дня після місцевих виборів у Каталонії, на яких переконливу перемогу здобули націоналісти–автономісти. Водночас це був 111–й день народження ФК «Барселона». Тож показово, що в понеділок команда Хосепа Гвардіоли познущалася над «Реалом» Жозе Моуріньйо. 5:0 — рахунок протистояння при такому градусі пристрастей вражає, але обидва наставники визнали, що розгромна перемога «Барси» принесла стільки ж очок, скільки приніс би й виграш 1:0 чи 2:1.

За підрахунками фахівців, трансферна вартість гравців, які позавчора вийшли на поле «Камп Ноу», перевищила мільярд євро! Каталонці виграли «ель класико» вп’яте поспіль, але в загальній історії за перемогами попереду «вершкові» — 85:82.

* * *

Учора в Цюріху делегати від Росії представили заявку своєї країни на прийняття чемпіонатів світу з футболу 2018–го або 2022 року. Презентації проводили міністр спорту Віталій Мутко, імениті футболісти Микита Симонян, Рінат Дасаєв, Олексій Смертін, Андрій Аршавін та ін. Голосування виконкому ФІФА відбудеться вже завтра, 2 грудня. На організацію ЧС–2018 або 2022 прийнято заявки також від Австралії, Англії, Індонезії, Мексики, США, Японії, Португалії та Іспанії (спільна), Бельгії і Нідерландів (спільна). Лише ЧС–2022 — Південної Кореї й Катару.

* * *

У листопаді 2011 року збірна Німеччини проведе товариський матч проти збірної України на нашій території. Про таку домовленість повідомляє «Кікер».

Бокс

Чемпіон світу в суперважкій вазі за версією WBC Віталій Кличко назвав суперників, із якими хотів би зустрітися наступного року. Ціллю номер один є чемпіон WBA — британець Девід Хей. Також 39–річний українець не полишає бажання битися з російським гігантом Миколою Валуєвим. Доведеться провести й обов’язковий захист титулу — проти кубинця Соліса або американця Остіна.

Хокей

НХЛ. «Рейнджерз» — «Піттсбург» — 1:3 (Федотенко «Р» — 12.44, 1 кидок, «–1»), «Анахайм» — «Лос–Анджелес» — 2:0 (Понікаровський «Л» — не грав через травму).

Баскетбол

НБА. «Юта» — «Мілуокі» — 109:88 (Фесенко «Ю» — 5.45, «–5», 1 фол).

Фігурне катання

На змаганнях серії Гран–прі у Парижі киянин Антон Ковалевський посів восьме місце серед десяти учасників. А переможцем став японець Такахіко Козука.

Олімпізм

Днями в Україні на запрошення президента НОК Сергія Бубки побував виконавчий директор Міжнародного олімпійського комітету Жильбер Феллі. Він ознайомився з підготовкою нашої держави до подачі заявки на проведення зимової Олімпіади 2022 року — відвідав Львів, Моршин, Трускавець, Славське, а також базу зимових видів спорту «Тисовець» та бази ФСТ «Динамо» у селі Пилипець.