Кому «Рататуя» задарма?!

25.11.2010

Якщо маєте бажання завести вдома симпатичного пацюка — як, скажімо, в мультику «Рататуй» — їдьте наприкінці наступного тижня в місто Сан–Хосе, це в Каліфорнії. Там зоомагазин домашніх щурів роздаватиме всім охочим. А все через те, що з дому одного місцевого мешканця «визволили» цілу армію пацюків — понад тисячу!

Здавалося б, що це домовласника належало визволяти від полчища гризунів. Але було все навпаки. За повідомленням сайту CBSnews.com, кілька десятків добровольців із каліфорнійських товариств захисту тварин влаштували операцію з відлову й конфіскації щурів, які розплодилися в дивному помешканні.

Чоловік, ім’я якого не називають, страждає «патологічним накопиченням». Він вважає пацюків, що завелися вдома, своєю власністю, тож тривалий час не заважав їх розмноженню, а лише потирав руки, тішачись постійним поповненням у щурячій родині. «У кожній кімнаті жили по кілька сотень щурів. Треба було дивитися під ноги, щоб не наступити на них», — зазначає Лорен Пол, яка допомагала вивозити пацюків із дому дивного земляка. Ця операція, знята телевізійниками, стала епізодом документального серіалу каналу A&E про людей, що мають «манію накопичення».

Конфіскованих гризунів розмістили в одному із зоомагазинів Сан–Хосе. Їх оглянуть, стерилізують та почнуть роздавати любителям тварин, які виявлять бажання взяти звірків додому. До речі, в очікуванні ветеринарів щуряче сімейство встигло повнитися — за добу в тимчасовому притулку народилося 25 щурят.