ХРОНІКА

20.11.2010

Футбол

Україна. Прем’єр–ліга. Перший матч 18–го туру. «Севастополь» — «Арсенал» — 0:2 (Самодін, 9; Шацьких, 45).

* * *

За повідомленням видання Notizie dall’Italia e dal Mondo, угода про співпрацю між ФФУ та італійцем Марчелло Ліппі на посаді головного тренера національної збірної буде розрахована до завершення Євро–2012. У разі виходу «синьо–жовтих» до півфінальної стадії домашнього турніру співпраця може бути продовжена. Тоді ж помічником Ліппі у збірній може стати Андрій Шевченко, який неодноразово заявляв, що завершить кар’єру гравця одразу після закінчення Євро–2012.

При цьому президент ФФУ Григорій Суркіс спростовує навіть сам факт початку переговорів із Ліппі.

* * *

У відомого російського телекоментатора, уславленого воротаря московського «Спартака» Володимира Маслаченка позаминулої ночі стався важкий інсульт. Стан 74–річного уродженця Дніпропетровщини лікарі розцінюють як стабільно важкий.

Шахи

Переможцем шостого чемпіонату світу з бліцу, який позавчора завершився в Москві, став Левон Аронян із Вірменії. У 38 партіях він набрав 24,5 очка. Друге місце з відставанням у півбала посів Теймур Раджабов з Азербайджану, на третій позиції фінішував норвежець Магнус Карлсен (23,5 очка). Українець Павло Ельянов із 19 балами фінішував десятим, а його співвітчизник Руслан Пономарьов із 12,5 очка залишився на останньому, 20–му, місці.

Теніс

Жіночий турнір серії ITF у Братиславі. Чвертьфінал. К. Бондаренко (Україна, 4) — Плискова (Чехія) — 6:4, 6:1.

Футзал

У рейтингу найсильніших збірних світу чоловіча збірна України опустилася на 11–ту позицію. Лідери — команди Іспанії, Бразилії та Ірану.