Утриматись у четвірці

20.11.2010
Утриматись у четвірці

Вадим Шахрайчук та Артем Гніденко — двоє гравців збірної України — у четвер грали в складах різних команд. (Фото з сайту ХК «Сокіл».)

Проти звичного середняка білоруської екстраліги — клубу «Металургс» із Латвії — «Сокіл» грає з перемінним успіхом. У минулому чемпіонаті кияни виграли три з чотирьох матчів, при цьому двічі перевага вимірювалася лише однією шайбою. У нинішньому сезоні команди вже обмінялися перемогами з рахунком 3:1, а позавчора провели третю календарну зустріч. Цього разу «Сокіл» узяв повноцінні три очки.

Останню домашню гру цієї осені кияни почали ударно. Таймер під дахом броварського ТРЦ «Термінал» ще не встиг відрахувати 60 секунд, а рахунок був уже 2:0. У воротах Маріса Ючерса «розписалися» Роман Сальников, який діяв в одній трійці з Валентином Олецьким та Вадимом Шахрайчуком, та Віталій Литвиненко. Забігаючи наперед, треба сказати, що згадана трійка зробила найбільший внесок у підсумкову перемогу над лієпайцями.

Але після вдалого початку нашим довелося пережити «камбек» гостей, які ще в першому періоді двічі вправно розіграли зайвого гравця. У попередньому турі «металурги» здолали на виїзді міцний «Гомель» і були не проти зберегти переможну ходу в триматчевій виїзній серії, яку їм підготував календар. «Металургс» діяв активно і загалом завдав більше кидків по воротах, ніж господарі: 31 проти 29 наших. Проте атаки «Сокола» були якісніші, і в кожному з наступних двох періодів лієпайці пропускали ще по шайбі. Особливо красиво другим голом відзначився Сальников: після пасу Шахрайчука викотився на ворота, обманним рухом поклав на лід Ючерса і вже після цього закинув шайбу в неприкритий кут. А остаточно закріпив перемогу Шах.

«Шкода, що наші чотири трійки нападу так і не перебігали три ланки «Сокола», — тренер лієпайців Валерій Воронін був не задоволений підсумком. Натомість його візаві Олександр Сеуканд тішився: «Ми отримали комфортну перевагу в дебюті, але швидко втратили її. Добре, що не розклеїлись, і продовжували боротись. Ротація складу і збори команди, що відбулися після поразки мінській «Юності», позитивно вплинули на нас».

У складі «Металургса» позавчора ввечері на лід виходили двоє колишніх гравців «Сокола». Захисник Юрій Наваренко, котрий минулого сезону грав у Києві, відзначився результативною передачею, а ось нападник Артем Гніденко, що неодмінно закидав у двох попередніх матчах, цього разу обійшовся без голів.

Перемога над латвійцями дозволила «Соколу» зберегти четверту сходинку в турнірній таблиці, із якої киян намагається посунути «Шахтар». Солігорці не програють уже п’ять матчів поспіль і в неділю прийматимуть на своєму льоду саме «Сокіл».

 

ТАБЛО

Білоруська екстраліга. «Сокіл» — «Металургс» — 4:2 (2:2, 1:0, 1:0; Сальников, 1, 31; Литвиненко, 1; Шахрайчук, 56 (більш.) — Зелтіньш, 5 (більш.); Блінов, 16 (більш.)), «Могильов» — «Шинник» — 1:2, «Гомель» — «Юність» — 2:4, «Брест» — «Хімік–СКА» — 5:1, «Німан» — «Вітебськ» — 3:1, «Шахтар» — «Металург» — 2:1.

Лідери: «Юність» — 69 (27 матчів), «Німан» — 62 (26), «Металург» — 56 (26), «Сокіл» — 46 (27), «Шахтар» — 45 (26).