Біжи за Форестом, біжи!

16.11.2010

Криками «ура» та сотнями американських прапорів зустрів натовп у Санта–Моніці, Каліфорнія, шістьох бігунів у червоних футболках. Минулого тижня, в День ветеранів, вони закінчили так званий «гампафон» — супермарафон через усю Північну Америку за маршрутом славнозвісного Фореста Гампа, дивакуватого героя однойменного фільму Роберта Земекіса, що здобув шість «Оскарів» за 1994 рік.

Ініціатором пробігу став британський сержант Деміен Тодд, великий любитель «Фореста Гампа», повідомляє Бі–Бі–Сі. Як і вояк Гамп, нинішні відчайдухи — шестеро морських піхотинців зі США й Англії, з яких один — на протезах (у британця немає обох ніг і однієї руки!) — самовіддано бігли через континент від одного узбережжя до іншого. Стартували у Нью–Йорку із пришвартованого крейсера, а через 63 дні, 11 листопада, фінішували на Тихому океані.

Щоб зібрати кошти для ветеранів–інвалідів, учасники благодійного «гампафону» пробігли близько 5700 км. Щодня за десять годин вони долали відстань до 141 км. Щоправда, військові бігли позмінно — передавали естафету кожні 16 км. Зате не мали ні дня перепочинку. Так вони перетнули 16 штатів і 789 міст, чотири часові пояси, десять гірських хребтів і три пустелі. Щоправда, визнає Деміен Тодд, бігунам удалося зібрати значно менше коштів, ніж планувалося.