«Кличкам більше нікуди подітися»

16.11.2010

«Посміховиськом» назвали оглядачі бій за титул чемпіона світу у важкій вазі за версією WBA, що відбувся минулої суботи в Манчестері. Володар пояса, скандальний британець Девід Хей у третьому раунді нокаутував свого співвітчизника Одлі Гаррісона. «За три раунди я побачив три джеби. От і все! І це — в чемпіонському бою! Перші два раунди Хей тільки вичікував», — коментує екс–чемпіон WBA узбек Руслан Чагаєв. А Володимир Кличко в інтерв’ю «Більду» іронізує: «Це були найбільш захопливі три раунди, які я взагалі бачив у боксі. Тепер мені потрібно подумати, чи є взагалі сенс у двобої з Хеєм».

У другому раунді суддя навіть просив обох боксерів завдавати більше ударів. Відтак Британська боксерська рада з контролю оголосила про намір позбавити 39–річного Гаррісона його гонорару (або частково, або загалом у розмірі одного мільйона фунтів) за відсутність активності в чемпіонському поєдинку.

На проведення наступного бою з Хеєм претендують Чагаєв та брати Клички, володарі інших великих поясів у світі профі–боксу. Колишній абсолютний чемпіон світу Леннокс Льюїс радить українцям таки пристати на фінансові пропозиції Хея, аби нарешті відбувся бій справді рівних суперників. «Девід правий, коли каже, що Кличкам більше нікуди подітися. Братам необхідно стримати свій апетит у переговорах і попросити розумніші гроші. Публіка втомилася бачити поєдинки з бійцями, які не заслуговують бути на одному ринзі із Кличками й Хеєм. Необхідно відзначити, що зараз Клички є найкращими — але доти, поки не зустрінуться з Хеєм», — каже Леннокс.

«Такий двобій може відбутися, тільки якщо Девід погодиться на умови поділу доходів від проведення матчу в пропорції 50:50», — цю заяву менеджера братів Кличків Бернда Бенте наводить сайт Boxingscene. Він уточнює: «І це не буде 50:50, коли Хей збереже за собою всі збори від британського телебачення, а Кличко — від німецького, які значно менші від британських. Або всі гроші будуть кинуті в один капелюх і поділені порівну, або бою не буде».

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Пiд час вечора боксу в Харковi Сергій Федченко здобув вакантний титул чемпіона Європи за версією WBO у першій напівсередній вазі (до 63,5 кг), перемігши у 12–раундовому двобої американця Демаркуса Корлі за очками (120—110, 117—113, 119—110).

В андеркарті В’ячеслав Узєлков за одностайним суддівським рішенням перемiг грузина Георгія Тевдорашвілі.

* * *

Філіппінець Менні Пак’яо переміг у двобої за вакантний титул чемпіона світу в першій середній вазі за версією WBC мексиканця Антоніо Маргарито. Пак’яо здобув пояс уже у восьмій для себе ваговій категорії.