ВИБОРИ–2010

13.11.2010

Полтавщина

Народний депутат від БЮТ Олег Бабаєв, якого обрали мером Кременчука, вирішив вийти із партії «Батьківщина». «Для того щоб в одностайній праці нам не заважали ні минулі образи, ні партійні розбіжності, я подаю особистий приклад винятково міського патріотизму. Оскільки я знаю, що ті, хто мене вибрав, голосували не за мою партійну приналежність і довірили мені відповідальність і турботу про всіх городян, я оголошую: найближчим часом я стану позапартійним», — повідомив Бабаєв на першій сесії міськради.

Напередодні Президент Янукович у Калуші заявив, що міські голови не можуть перебувати в опозиції, а якщо такі будуть — він їм «повідкручує голови».

Харків

Київський апеляційний адміністративний суд відхилив позов кандидата на посаду харківського міського голови Арсена Авакова щодо бездіяльності Центральної виборчої комісії, повідомила УНІАН. Аваков апелював до ЦВК, щоб та у свою чергу, дала оцінку бездіяльності Харківського тервиборчкому.

Одеса

Одеський окружний адміністративний суд відмовив кандидату на посаду міського голови, екс–меру Одеси Едуарду Гурвіцу в перерахунку голосів. «За попередніми даними, обидва позови відхилені. Але повністю вони відхилені або частково, а також які–небудь інші подробиці я поки повідомити не можу», — сказало джерело агенції «Інтерфакс–Україна».

Рівненщина

Голова рівненської облорганізації ВО «Батьківщина» нардеп Юрій Прокопчук вважає, що результати виборів в області були сфальсифіковані: «Це абсолютний фарс із боку Партії регіонів. Тому що, по–перше, був задіяний шалений адмінресурс, коли «вибивали» наших кандидатів на початку, потім тих, які вже були зареєстровані». Прокопчук вважає, що одна з причин високого результату Партії регіонів — високе представництво у виборчих комісіях.

Дніпропетровщина

Дніпропетровська облрада наразі є найбільш поважною з усіх рад в Україні. До її складу обрано віце–прем’єра Сергія Тігіпка, міністра регіонального розвитку Володимира Яцубу і міністра промисловості Дмитра Колесникова, перших заступників міністрів екології та охорони здоров’я. Очевидно, міністри складуть повноваження депутатів облради, аби зосередитись на основній роботі.