«Гiмн кодексу війни»

13.11.2010

Автором гімну новому Податковому кодексу став миколаївський підприємець Юрій Акімов, відомий у місті як автор–виконавець власних пісень. Раніше на базі його студії звукозапису мали можливість розвивати свої таланти юні обдарування міста, проте з прийняттям нового Податкового кодексу про продюсерську діяльність, можливо, доведеться забути.

У гімні підприємців, який звучатиме на всеукраїнських акціях спротиву, є такі слова: «У ребят козырных в будущем–то годе золотое время наступает вроде. Узаконен будет новый беспредел: полстраны оставят точно не у дел. Оставаться страшно просто в стороне. Помоги удача нам, чтоб не быть войне».

На думку багатьох підприємців, цей гімн по–справжньому народний, тому що чітко говорить про ставлення можновладців до представників малого та середнього бізнесу. «Коли я слухаю цю пісню, у мене по спині мурашки бігають, — ділиться своїми враженнями з «УМ» Олена Герасимчук, керівник обласної Профспілки працівників малого та середнього бізнесу. — Нас просто хочуть поставити на коліна і позбавити свободи вибору».

На думку Герасимчук, проект Податкового кодексу не відповідає програмі Президента «Україна — для людей», як і не стимулює розвиток економіки держави.

Абсолютно згодна з цією думкою і начальник Херсонського міськуправління споживчого ринку та сфери послуг Вiра Кружнова: «Посилення податкового тиску на малий бізнес замість додаткових доходів обіцяє казні тільки збитки. Підприємці згортають свою діяльність або йдуть «у тінь», що вже позначилося на темпах поповнення скарбниці Херсона, — розповіла «УМ» Кружнова. — Уже зараз ми бачимо за підсумками минулих дев’яти місяців, що до муніципального бюджету надійшло на чверть мільйона гривень менше, аніж та сумма, яку виплатили дрібні комерсанти за аналогічний період минулого року. Таким чином, новий Податковий кодекс тільки погіршить і без того непросту економічну ситуацію в державі».