Зірка з відсотками

03.11.2010
Зірка з відсотками

Як один долар збільшити у 64 рази, знає голлівудська актриса Енн Хетевей. Саме такий прибуток, за підрахунками журналу «Форбс», дає після виходу фільму кожен «зелений», заплачений кінозірці. Піднятися на вершину списку Енн допоміг фільм «Аліса в Дивокраї», який заробив 1 мільярд у світовому прокаті. Інша її стрічка «Війна наречених», яка вийшла на екрани в 2009 році, принесла скромніші прибутки — 115 мільйонів доларів. Утім і гонорар актриси за той фільм був не надто великим.

Другу сходинку в списку «найрентабельніших» актрис посіла Кейт Бланшетт, що знялася у стрічках «Загадкова історія Бенджаміна Баттона» та «Робін Гуд». Кожен долар, вкладений у Кейт, потім обернувся у 27 доларів. Третю сходинку розділили між собою Дженніфер Аністон та Меріл Стріп. «Рентабельність» кожної з них становить 1 до 21. Останнім у першій п’ятірці стоїть ім’я Сари Джессіки Паркер. Як зазначає «Таблоїд», обидві повнометражки за її участю про «секс і місто» можна назвати вдалою інвестицією: кожен долар, заплачений Паркер, в середньому приніс 17 «баксів».

Далі в рейтингу розташувалися: Анджеліна Джолі з «коефіцієнтом корисної дії» 1 до 14, Кейт Хадсон та Камерон Діаз (1 до 13). Чому ці знамениті актриси є не надто вигідним капіталовкладенням, пояс­нюється просто: ці зірки коштують дуже дорого і беруть за зйомки шалені гонорари...