Коли влада його знищує...

02.11.2010

Фраза віце–прем’єра про те, що пересічна сільська бабуся за новим податковим кодексом сплачуватиме такі ж податки, як і компанія «Ашан», змусила лобістів дрібного бізнесу взятися до активних дій. Днями політична партія «Наша Україна» на підтримку багатомільйонної громади розробила законопроект, який захистить підприємців від необґрунтованого підвищення пенсійних відрахувань.

«Наша Україна» виступає проти агресії, розв’язаної владою щодо малого і середнього бізнесу. Зокрема, проти цілеспрямованого погіршення становища підприємців шляхом запровадження нових відрахувань та передбаченого у проекті Податкового кодексу обмеження спрощеної системи оподаткування, — йдеться у заяві, розміщеній на сайті партії. — Така політика влади фактично веде до знищення малого та середнього бізнесу, який забезпечує роботою мільйони українських громадян. Це — удар по розвитку національної економіки. Але руйнуючи підприємництво та позбавляючи можливості людей самостійно заробляти собі на життя, влада при цьому не пропонує жодної альтернативи».

На думку керівництва «Нашої України», нинішня влада продемонструвала цілковиту неспроможність власної соціально–економічної політики. Відповідно до останнього соціологічного опитування, проведеного КМІС, 43,8% українців заявили, що їм вистачає грошей тільки на їжу, а ще 16,2% — що їм не вистачає грошей навіть на їжу. Заяви ж урядовців про те, що додаткові стягнення буцімто дозволять збільшити надходження до державного бюджету, неправдиві. Запровадження нових відрахувань може призвести лише до знищення українського малого бізнесу, зростання безробіття, а отже — до зменшення доходів бюджету.

«Влада намагається закрити бюджетний дефіцит за рахунок збільшення податкових стягнень з малих підприємців — у той час як чиновники за державні кошти купують службові автомобілі вартістю більше мільйона гривень, а олігархи виводять багатомільярдні надприбутки в офшорні зони», — небезпідставно стверджує «Наша Україна» і зазначає, що податкова політика влади абсолютно суперечить як її передви­борчим обіцянкам, так і антикризовим заходам економічно розвинених країн, які якраз стимулюють малий і середній бізнес. Тож ініціатива партії Віктора Ющенка зможе захистити дрібних підприємців, розвиток яких, власне, і формує середній клас у державі, та стимулювати розвиток цього бізнесу.