Краса по–американськи

02.11.2010
Краса по–американськи

Мріє стати вчителем, непогано співає, грає на валторні й ударних інструментах, любить тварин і не їсть м’яса, обожнює подорожувати та фотографувати — ось такою є найкраща дівчина світу, яку обрали минулої суботи в Китаї. 18–річна Александрія Міллс із США стала 60–ю красунею, яка вдягнула корону «Міс світу». Коштовну прикрасу на чарівну голівку Александрії одягла минулорічна переможниця Кайяне Алдоріно із Гібралтару. А обрали «Міс світу 2010» з–поміж 115 представниць різних країн, які з’їхалися до курортного міста Санья позмагатися за титул найвродливішої дівчини планети.

Друге місце посіла конкурсантка із Ботсвани Емма Вареус. А третьою стала венесуелка Адріана Вазіні — чарівні дівчата з цієї країни, як відомо, є рекордсменками за кількістю перемог на міжнародних конкурсах краси. Натомість наша конкурсантка, «Міс України–2010» Катерина Захарченко, журі нічим не вразила. А воно цьогоріч було надзвичайно вимогливе. Адже обирати кращу з кращих запросили сім переможниць конкурсу минулих років. Наприклад, француженка Женіз Перр’єр Ланфранчі стала «Міс світу» в 1953 році, британка Енн Сідней у 1964–му, шведка Марі Ставін — у 1977–му, а росіянка Ксенія Сухінова — у 2008–му.

Найбільше ж дивідендів отримало від конкурсу місто Санья — там спостерігався надзвичайно великий наплив туристів, які навмисне приїхали, щоб побачити красунь «живцем». Фа­хівці навіть придумали назву цьому явищу — «ефект Міс світу». До речі, Китаю на проведення цього конкурсу не вперше щастить. Найкращу дівчину світу за останнє десятиріччя в цій країні обирали загалом аж п’ять разів.