Уперед, до прірви

02.11.2010
Уперед, до прірви

Колишній гравець «Сокола» Олександр Побєдоносцев закидає тепер за «Гомель». (Фото Івана ЛЮБИША–КІРДЕЯ.)

«Чорні дні бувають у будь–якої команди. Зараз вони настали у нас. Хочу вибачитися перед уболівальниками за гру «Сокола», — так наставникові киян Олександру Сеуканду довелося коментувати перший провальний матч проти «Гомеля». Утім наступного дня, в суботу, господарі льоду в Броварах поступилися сусідам–білорусам і вдруге, хоча вже і не з таким великим рахунком — 1:3 замість 2:6. Тож український флагман програв третю домашню зустріч поспіль і вперше в сезоні опустився нижче четвертого місця.

Розмови про фінансові проблеми «Сокола» тривають уже давно, а от нарешті почали говорити й про ігрову кризу. Ветерани команди з віком аж ніяк не покращують свої кондиції, втомлюються впродовж нелегкого сезону й отримують травми. Молоді ж хокеїсти, яких тренери підпускають до основного складу, не в змозі допомогти команді триматися на належному високому рівні. От і маємо нинішню невтішну ситуацію. У таких випадках не врятує від поразок навіть приїзд на матч президента ФХУ Анатолія Брезвіна, як це сталося минулої п’ятниці. Схоже, настав час вживати більш радикальних заходів.

Загалом же обидві перемоги «Гомеля» — цілком закономірні. Керманич гостей Андрій Скабелка без зайвої скромності сказав, що його підопічні переграли «біло–синіх» як за кількістю створених небезпечних моментів, так і у швидкості думки та руху на льоду. Залишається додати, що «соколи» черговий раз продемонстрували невміння як слід розпорядитися вилученнями суперників, не закинувши жодної шайби в більшості. А от білоруси чисельною перевагою за два дні скористалися аж чотири рази. Один із таких голів на рахунку захисника збірної України, екс–гравця «Сокола» Олександра Побєдоносцева.

Наступний матч екстраліги кияни проведуть сьогодні на виїзді проти «Могильова».

 

ТАБЛО

Білоруська екстраліга. 21–й

і 22–й тури. «Сокіл» — «Гомель» — 2:6 (0:2, 1:1, 1:3; Цируль, Ісаєнко), 1:3 (0:1, 0:2, 1:0; Климентьєв); «Німан» — «Брест» — 8:1, 5:2; «Металург» — «Шинник» — 6:2, 1:0 Б; «Вітебськ» — «Хімік–СКА» — 1:5, 1:2; «Могильов» — «Шахтар» — 5:2, 3:9; «Металургс» — «Юність» — 2:4, 3:4.

Лідери: «Юність» — 59, «Німан» — 50, «Металург» — 48, «Гомель» — 40, «Сокіл» — 37, «Шахтар» — 33.

* * *

Чемпіонат України. «Харків» — «Білий барс» — 8:4, «Поділ» — «Сокіл» — 4:8 (матч відбувся на реконструйованій ковзанці АТЕК), «Донбас» — «СДЮСШОР–Ворони» — 6:0.

Турнірне становище: «Харків» — 18 (7), «Донбас» — 15 (6), «Сокіл», «Компаньйон» — 9 (5), «Поділ» — 9 (7), «Білий барс» — 3 (6), «Ворони» — 0 (6).

* * *

НХЛ. «Лос–Анджелес» — «Нью–Джерсі» — 3:1 (Понікаровський «Л» — 15 хв., 3 кидки, «0»), «Торонто» — «Рейнджерз» — 0:2 (Федотенко «Р» — 14 хв., «+1»), «Рейнджерз» — «Кароліна» — 3:4 (Федотенко — 13 хв., 5 кидків, «0», 2 хв. штр.).