ХРОНІКА

29.10.2010

Теніс

У першому колі парного розряду турніру АТР у Санкт–Петербурзі українець Олександр Долгополов і поляк Міхал Пшисєжний програли в середу іспансько–американському дуету Андухар/Расселл — 1:6, 6:7.

Учора двоє наших грали в другому раунді в «одиночки». Спочатку на центральному корті Ілля Марченко здолав росіянина Костянтина Кравчука (двічі по 6:4). Наступним суперником Іллі стане кривдник Сергія Стаховського — німець Беккер. А Олександр Долгополов по обіді впорався зі ще одним німцем Райнером Шуттлером — 6:4, 6:2.

* * *

Підсумковий турнір року WTA (Катар). «Бордова» група. Стосур (Австралія, 5) — Возняцьки (Данія, 1) — 6:4, 6:3.

«Біла» група. Звонарьова (Росія, 2) — Азаренко (Білорусь, 8) — 7:6, 6:4; Клійстерс (Бельгія, 3) — Янкович (Сербія, 6) — 6:2, 6:3.

Шашки

Українці Дарині Ткаченко не вдалося захистити звання чемпіонки світу з міжнародних (стоклітинкових) шашок. На черговому світовому форумі, що відбувся в Уфі (Башкирія, РФ), колишня донеччанка, яка нині мешкає у Франції, посіла четверте місце. На одну сходинку нижче розташувалася ще одна наша співвітчизниця — Ольга Балтажі.

Титул найкращої на планеті повернула собі Зоя Голубєва з Латвії — у фіналі вона в додаткових партіях перемогла колишню громадянку України, а нині представницю Голландії Ніну Хукман.

Баскетбол

Українська чоловіча суперліга. «Ферро» — «Азовмаш» — 86:92 (Бернс (21) — Каррі (20)).

* * *

НБА. «Денвер» — «Юта» — 110:88.

Українець Кирило Фесенко провів на майданчику в лавах переможених 11 хвилин, набрав два очки, зробив три результативні передачі й отримав два фоли.

* * *

Другої поразки у двох турах Євроліги зазнала «Валенсія» Сергія Ліщука — цього разу на виїзді від турецького «Ефес пілсена» (63:79). Наш форвард став другим за результативністю в команді, назбиравши 12 пунктів і зробивши чотири підбирання та два блок–шоти.

Хокей

НХЛ. «Рейнджерз» — «Атланта» — 4:6 (Федотенко «Р» — 15 хв., 0+2, 3 кидки, «0»), «Чикаго» — «Лос–Анджелес» — 3:1 (Понікаровський «Л» — 12.37, 5 кидків, «0»).

Американський футбол

Кубок України. Фінал. «Скіфи–ДонНТУ» (Донецьк) — «Мінські зубри» (Білорусь) — 30:24.

Євро–2012

Колишній член футбольної федерації Кіпру Спірос Марангос продовжує роздмухувати скандал навколо підкупу українцями членів УЄФА, які голосували за проведення Євро–2012 в Україні та Польщі. В інтерв’ю італійській «Гадзетта делло спорт» Марангос заявив, що в нього є три свідки, які доведуть, що у справі фігурували чотири члени УЄФА: «Один із них отримав трохи більше 3 мільйонів євро, троє — по 2 мільйони євро. Кажуть, що є і п’ятий, але в мене немає доказів. У мене на руках є три документи, що підтверджують мої слова. Я не боюся і готовий іти до кінця».