Київський трiумф Елiсо Болквадзе

Київський трiумф Елiсо Болквадзе

Перший виступ в Українi талановитої пiанiстки Елiсо Болквадзе, який вiдбувся в Колонному залi iменi Миколи Лисенка Нацiональної фiлармонiї України, справив приємне враження на київських шанувальникiв класичної музики. Разом з академiчним симфонiчним оркестром столичної фiлармонiї пiд орудою Миколи Дядюри вона блискуче i натхненно виконала знаменитий концерт №2 соль мiнор для фортепiано з оркестром Камiля Сен–Санса.

Володимир Меньшов: Доля в мистецтві складається з таланту, праці і вдачі

Володимир Меньшов: Доля в мистецтві складається з таланту, праці і вдачі

Відомий російський актор, сценарист, режисер, автор фільмів «Москва сльозам не вірить», «Любов і голуби», «Ширлі–мирлі», «Заздрість богів», «Великий вальс» Володимир Меньшов приїхав у Київ на відкриття «Молодості». У 1971 році з цього кінофестивалю почалася його кар’єра в кіно, тепер він класик і лауреат «Оскара». У програмі майстер–класів київського МКФ його лекція була однією з найцікавіших, тому журналістка «УМ» вирішила, що думки Володимира Меньшова має знати широке коло наших читачів.

Прощавай, зброє!

Прощавай, зброє!

Фраза Ернеста Хемінгуея, винесена у заголовок, була сформульована ще у 20–ті минулого століття як маніфест спротиву війні, але своєї актуальності вона не втратить, допоки існує людство. Це правило доводять молоді режисери, чиї роботи представлені в конкурсі короткого метра «Молодості». Схоже, наболіле й невисловлене їхніми дідами перейшло до них на генному рівні, адже як пояснити, що покоління, яке ніколи не переживало лихоліть війни, так тонко відчуває тему.

Третє око

Третє око

Упродовж місяця у галереях «Ра», «Совіарт» і «Карась» пройде кілька фотовиставок, на відкриття яких приїжджатимуть автори робіт і даватимуть майстер–класи. Директор галереї «Ра» і співзасновник KievFotoCom Андрій Трилиський каже, що поставив перед собою завдання показувати тенденції світової фотографії і відкривати нових українських фотографів.

Всі статті рубрики