Не вище стелі

27.10.2010

Велика кількість кидків по воротах — не завжди запорука перемоги. Позавчора кияни ледь не вдвічі «перестріляли» хокеїстів «Німана» (51 кидок проти 29), але в підсумку програли, та ще й із великим рахунком. Ця невдача стала для «біло–синіх» першою на домашньому льоду в основний час. Уже вдруге в поточному чемпіонаті «Сокіл» поступився команді з Гродно, яка висунулася в лідери екстраліги. Так само двічі підопічні Олександра Сеуканда програли й флагману білоруського хокею — мінській «Юності».

Невдала гра в більшості — проблемне місце як «соколів», так і збірної України. Над цим билися кілька наставників «синьо–жовтих», але поліпшити дії в цьому компоненті так і не змогли. У сучасному ж хокеї це часто–густо відіграє вирішальну роль. У понеділок на ковзанці Торговельно–розважального комплексу «Термінал» у Броварах господарі п’ять разів намагалися розіграти «зайвого» гравця, але жодного разу успіху не досягли. Більше того — на останніх хвилинах, коли «горіли» 1:3 і, діючи в більшості, замінили голкіпера на шостого польового гравця і пропустили ще одну шайбу у власні ворота. Засмучений український «тафгай» Андрій Срюбко вимістив своє невдоволення на суперникові, відправивши того в нокдаун, за що отримав вилучення до кінця матчу.

Після фінальної сирени наставник «Німана» Дмитро Кравченко зізнався, що його хлопці побоювалися киян, але тренерську установку виконали чітко. А от Сеукандові цього разу не довелося кивати на рефері — відомо, що після матчу в Лієпаї, який судив місцевий арбітр, тренер «Сокола» риторично запитував, чому разом із латвійськими й білоруськими суддями в екстралізі не працюють українські.

Тренер має нову проблему. Основний тягар захисту останнього рубежу найближчим часом, схоже, ляже на Ігоря Карпенка, оскільки його колега Костянтин Симчук у попередній зустрічі з «Брестом» травмував коліно і тепер проведе в гіпсі й на милицях близько місяця.

Тим часом визначилися всі суперники «Сокола» по півфінальному раунду Континентального кубка. 26—28 листопада в італійському Асьяго кияни поміряються силами з однойменною місцевою командою, данським «Сеннерйюск войєнз» та румунським «Меркуря–Чук». Путівку до суперфіналу, який 14—16 січня відбудеться в Мінську, отримає лише переможець квартету.

 

ТАБЛО

Білоруська екстраліга. 20–й тур. «Сокіл» — «Німан» — 1:4 (1:2, 0:1, 0:1; Єгоров, 9 — Лисичкін, 8; Крутиков, 14; Глєбов, 25; Горошко, 58 (менш., п. в.)), «Гомель» — «Брест» — 4:2, «Металург» — «Хімік–СКА» — 7:2, «Шинник» — «Вітебськ» — 2:1, «Шахтар» — «Металургс» — 0:3, «Могильов» — «Юність» — 3:5.

Лідери: «Юність» — 53, «Німан» — 44, «Металург» — 43, «Сокіл» — 37, «Гомель» — 34.

* * *

НХЛ. «Міннесота» — «Лос–Анджелес» — 2:3 Б (Понікаровський «Л» — 11.17, «0», 2 хв. штр.).