Секс, вартий мільйонів

26.10.2010

Маловідома офшорна компанія «Кловер холдінгз», зареєстрована на острові Сент–Вінсент у Карибському морі, минулого тижня придбала інтернет–домен sex.com за 13 млн. доларів. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, «пікантну» інтернет–адресу виставили на аукціон Sedo в липні цього року — після того як збанкрутував попередній власник, компанія Escom LLC. Нову угоду для її завершення ще має затвердити суд із банкрутств; рішення очікується 27 жовтня. Учора сайт sex.com ще не працював.

На аукціоні з продажу sex.com змагалися двадцять учасників. Ціна, яку заплатив новий власник популярного інтернет–імені, є однією з найвищих в історії торгівлі доменами. Не секрет, що тема сексу — одна з найпопулярніших в інтернеті. Тож проста адреса sex.com залучає безліч випадкових «юзерів», а завдяки великій статистиці відвідувань сайту можна добре заробляти на розміщенні реклами й посилань.

Ім’я sex.com було зареєстроване 1994 року. Першим його власником був засновник популярного сайту знайомств match.com Гарі Кремен. Через два роки домен викрав мережевий шахрай Стів Коен. Але внаслідок судового розслідування домен у Коена відібрали, а його самого засудили до 65 млн. доларів штрафу та ув’язнення.

Вважають, що попередній власник сторінки sex.com — Escom LLC — чотири роки тому віддав за нього від 12 до 14 млн. доларів. А рекордною сумою, яка будь–коли була заплачена за інтернет–домен, вважають 16 мільйонів «зелених», які 1999 року погодилася викласти за insure.com («страхування») маркетингова компанія QuinStreet.