Без наших не обійшлося

26.10.2010
Без наших не обійшлося

Харків’янин Павло Ельянов виграв і Олімпіаду, і клубний чемпіонат Європи.

Слідом за тріумфом чоловічої збірної України на Всесвітній шаховій олімпіаді до нас прийшов успіх і на клубному рівні. На 26–му Кубку європейських клубів, що завершився позавчора у Пловдиві, чернігівський A DAN DZO & PGMB виборов «бронзу» серед 49 команд, лише за додатковими показниками поступившись «срібній» «Югрі» з Ханти–Мансійська (Росія).

У шостому турі колектив під проводом капітана Андрія Максимова розійшовся миром із московським «ШСМ–64» (3:3), а в завершальному — здолав бельгійський «Ейнаттен» (3,5:2,5). Під прапором Чернігова виступали українці Антон Коробов, Володимир Баклан, Ярослав Жеребух, грузин Баадур Джобава, білоруси Сергій Жигалко і Сергій Азаров та росіянин Олександр Ластін.

Ще дві українські команди, «Рівненські лісові зубри» та «Луг–покер чес» із Луганська, в підсумку розташувалися на 12–й і 38–й позиціях відповідно. А перемогу впевнено оформив саратовський «Економіст» з нашими Павлом Ельяновим та Олександром Моїсеєнком у складі. Ізраїльський «Ашдод» Євгена Мірошниченка фінішував шостим, а «Санкт–Петербург чес клаб» Василя Іванчука й Захара Єфименка — восьмим.

У жіночому турнірі українського колективу не було, тому наші шахістки виступали за іноземні клуби. Серед лідерів тривалий час трималися російські AVS із Катериною Лагно й Марією Музичук та «Гіпрорічтранс» із Наталкою Жуковою, але потім скотилися на четверте й п’яте місця. Німецький «Фольксбанк» із Тетяною Кононенко на першій дошці посів сьоме місце, а сербський «Београд» Інни Гапоненко й Тетяни Василевич — десяте. Чільні ж місця посіли «Серкль», який представляє князівство Монако, «Санкт–Петербург чес клаб» і вірменська «Міка».