Корова «му» — заснути кому?

21.10.2010

Відомо, що на ніч — аби краще спалося — варто випивати склянку молока. Німецька компанія «Мільхкрісталле» пішла далі й запатентувала так зване «нічне молоко». Воно нібито значно краще допомагатиме боротися з безсонням, адже його надоюють із другої до четвертої години ночі. Завдяки цьому отриманий продукт містить у 25 разів більше мелатоніну (гормону сну), ніж звичайне молоко.

Як пише газета «Гардіан», німецька фірма підходить до проекту з усією серйозністю й планує продавати не звичну рідину в пакетах, а суху суміш. Причому — тільки в аптеках. «Нічний молочний порошок» можна буде розводити водою й робити «ліки від безсоння», а також додавати до йогуртів та інших продуктів.

Щоправда, новацію від «Мільхкрісталле» критикують учені–медики. За їхніми висновками, ніякого видимого ефекту на «сновид» «нічне молоко» на справить. Мовляв, із таким самим успіхом можна пити перед сном і звичайне молоко. В організації Esowatch вирахували: щоб отримати стільки мелатоніну, скільки його міститься у звичній таблетці від безсоння, доведеться вжити два мільйони аналогічних порцій «нічного молочного порошку».