Мінуси з відстрочкою

21.10.2010

Апеляційний комітет ФФУ своїм рішенням у вівторок дещо змінив вердикт контрольно–дисциплінарного комітету стосовно санкцій до учасників матчу «Металіст» — «Карпати», що відбувся навесні 2008 року й був визнаний договірним (тоді гравці львівського клубу, за різними свідченнями, взяли в представників харків’ян гроші й погодилися не надто опиратися «Металісту», аби той виграв і втримав підсумкове третє місце в турнірній таблиці).

Згідно з новим рішенням, по дев’ять очок з обох команд знімуть не в цьому році, а в сезоні 2011/2012. Також харків’ян позбавляють бронзових медалей ЧУ 2007/2008 (чи віддадуть нагороди «Дніпру» — ще не вирішено), а всі львівські футболісти, які брали участь у матчі, отримують по два роки дискваліфікації умовно. Екс–гравцю «Карпат» Сергію Лащенкову та заступникові гендиректора «Металіста» Євгену Красникову змінили довічне відсторонення від будь–якої діяльності у футболі на п’ятирічну дискваліфікацію; генеральному директору львівського клубу Ігорю Дедишину дали три роки дискваліфікації замість п’яти.

І «Карпати», і «Металіст» заявили, що оскаржать це рішення у Спортивному арбітражному суді в Лозанні. «Я, як і раніше, переконаний у тому, що наш клуб і його співробітники «чисті». Так само як і в тому, що гра була чесною й повністю відповідала принципам fair play. «Металіст» не грав і не буде грати договірних матчів», — заявив президент харківського клубу Олександр Ярославський, зазначивши, що сподівається на «незаангажованих юристів Лозанни».