Хочеться, та колеться

Хочеться, та колеться

Одіозний президент Венесуели Уго Чавес під час візиту в Україну відвідав держпідприємство «АНТК імені Антонова». Чавес заявив, що Венесуела зацікавлена в купівлі українських літаків підприємства «Антонов», передає УНІАН. Особливо латиноамериканський лідер захопився транспортним літаком Ан–74, який може перевозити пасажирів, техніку та вантажі в будь–яких кліматичних умовах.

«Тернопіль» проти терористів

«Тернопіль» проти терористів

Ідеться про операцію «Активні зусилля», під час якої кораблі НАТО патрулюють акваторію Середземного моря, перевіряють цивільні судна на предмет нелегальних мігрантів та зброї. Український корвет «Тернопіль» вийде із Севастополя 7 листопада, зараз на кораблі активно готуються до виходу в «Середземку», передає прес–служба Військово–Морських сил України.

Отак це діє

Отак це діє

Черговий інцидент у стилі «холодної війни» трапився над Балтійським морем, поблизу латвійського кордону. У понеділок, близько 17:50 за місцевим часом, два російські фронтові бомбардувальники Су–24 впритул наблизилися до латвійського повітряного простору неподалік міст Лієпая та Вентспілс. На радіозапит про ідентифікацію росіяни не відповіли. Тому назустріч з авіабази в Шауляї піднялися два винищувачі НАТО, й росіяни спішно відлетіли до своїх кордонів. Нагадаємо, країни Балтії не мають своїх бойових літаків–винищувачів, тому з часу їх вступу до НАТО у 2004 році повітряний простір Латвії, Литви та Естонії охороняють позмінно винищувачі інших країн Альянсу в рамках операції «Балтійське повітряне патрулювання», зокрема з 1 вересня цього року це Ф–15 «Ігл» ВПС США.

Відремонтувати, щоб позбутися?

Відремонтувати, щоб позбутися?

П’ятнадцятирічні поневіряння єдиного українського підводного човна «Запоріжжя», схоже, добігають кінця. Днями четверо офіцерів з української субмарини вийшли в море, аби попрактикуватися на російському ПЧ «Алроса». Стажування почалося на березі, а після здачі заліків українські підводники вийшли в море на «Алросі» як командири її частин. Це командир бойової частини (БЧ)–4, капітан 3–го рангу Костянтин Петренко, командир мінно–торпедної БЧ капітан 3–го рангу Андрій Юпов, капітан–лейтенант Володимир Волинець, який вийшов у море як помічник командира ПЧ, та капітан–лейтенант Костянтин Гніденко — як командир БЧ–5, передає «Форпост». Водночас командир гідроакустичної групи ПЧ «Запоріжжя» лейтенант Володимир Гробинський повідомив, що українська субмарина готується вийти в море вже у грудні 2010 року.

Всі статті рубрики