ХРОНІКА

16.10.2010

Хокей

Провідні гравці «Сокола» — Юрій Гунько, Костянтин Симчук і капітан команди Сергій Климентьєв — провели прес–конференцію, на якій розповіли про великі фінансові проблеми в клубі. Оскільки ані президент «Сокола» Євген Імас, ані спонсор Сергій Тарута на зв’язок із хокеїстами не виходять, хлопці, в разі відсутності позитивних зрушень, незабаром збираються оголосити страйк як у матчах за клуб, так і за збірну України.

* * *

Чемпіонат України. Матч 4–го туру: «Поділ» — «Харків» — 3:4.

Баскетбол

Українська чоловіча суперліга. «Кривбас–баскет» — «Київ» — 87:81 (Жужа (17) — Коваленко (18)).

* * *

У черговому передсезонному матчі НБА «Юта» здолала «Фінікс» — 108:97. Український «джазмен» Кирило Фесенко за 15 хвилин на майданчику набрав вісім очок, зробив п’ять підбирань і отримав чотири фоли.

* * *

Серія «НБА—Євроліга». «Оклахома» — ЦСКА (М, Росія) — 97:89.

Теніс

У чвертьфіналі парного розряду турніру WTA в японській Осаці Тетяна Лужанська й представниця Індонезії Яюк Базукі поступилися дуету Чанг/Остерлох (Тайвань/США) — 3:6, 6:3, 6:10.

«Формула–1»

Гендиректор «Ф–1» Берні Екклстоун, губернатор Краснодарського краю Олександр Ткачов і прем’єр–міністр РФ Володимир Путін позавчора підписали контракт на проведення в рамках чемпіонату світу етапу в Сочі — «Гран–прі Росії». Згідно з проектом, нова траса завдовжки 5,5 км проляже на березі Чорного моря; для змагань і глядачів використовуватиметься також інфраструктура Зимової Олімпіади–2014. Планується, що вперше етап «Ф–1» у Сочі відбудеться того ж 2014 року. Контракт дає росіянам право проводити перегони впродовж шести сезонів із можливою пролонгацією ще на п’ять років.

Футбол

Із сезону 2011/12 київське «Динамо» планує змінити офіційну емблему, повернувшись до старого дизайну переможних 1970–х років — прописної літери «Д» в ромбі. «Компанія, яка займається цими питаннями, надасть нам кілька варіантів, а кращий ми обов’язково винесемо на обговорення уболівальників, проведемо інтернет–голосування, — каже президент клубу Ігор Суркіс. — У ній обов’язково повинні залишитися дві зірки (символ десяти перемог «Динамо» в чемпіонатах України)». Суркіс каже, що зміна емблеми не пов’язана із намірами відвернути увагу уболівальників від проблем у клубі.