Юнак–мізинчик

15.10.2010
Юнак–мізинчик

Нарешті непалець Хагендра Тапа Магар дочекався свого зіркового часу. Від позавчора він офіційно вважається найменшою дорослою людиною на землі. Батьки карлика (його зріст — 55 см) і раніше висували синову кандидатуру на рекорд Гіннесса, але на той час Хагендра був неповнолітнім, тому видавці знаменитої книги відмовлялися фіксувати його зріст, припускаючи, що юнак іще може підрости.

Та тепер «гіннессівцям» доведеться здатися: в четвер Магару виповнилося 18, він став повнолітнім, але не виріс ані на сантиметр. Упродовж наступних десяти днів представники Книги рекордів зроблять офіційні заміри.

Вага хлопця становить усього 5,5 кг. Народився він 600–грамовим і легко вміщався на долоні матері. Чому Хагендра такий маленький, не можуть пояснити ні його батьки, ні медики: у родині не було карликів, а молодший на п’ять років брат Магара на зріст цілком нормальний.

Досі «титул» найнижчої людини на землі належав колумбійцю Едуардо Ніньйо Ернандесу, який порівняно з Магаром — просто велетень: 70 см заввишки й важить 10 кіло.