Джолі обурила боснійців

15.10.2010
Джолі обурила боснійців

Анджеліна Джолі тільки починає режисерську кар’єру, а вже зіткнулася з проблемами. Влада Боснії і Герцеговини несподівано відкликала свій попередній дозвіл, заборонивши голлівудській кінозірці знімати на своїй території. Кінокомпанія GK Films, яка займається виробництвом першого фільму Джолі–режисерки, повторно звернулася по дозвіл.

Зйомки наразі почалися на території Угорщини. Там Енджі неподалік Будапешта за 27 тисяч доларів на місяць зняла будинок, щоб жити разом із сім’єю. Навіть дітей влаштувала до місцевої школи. Бред Пітт, щоправда, час від часу від’їздить до Лос–Анджелеса, де знімається у новому фільмі Стівена Содеберга.

Заборона на зйомки в Боснії дуже засмутила Анджеліну, адже її режисерський дебют присвячено подіям у цій країні під час війни 1992—1995 років. Як випливає з офіційного прес–релізу кінокомпанії, у стрічці розповідатиметься про кохання серба й боснійки. Боснійська преса нібито дізналася, що насправді за сюжетом місцева дівчина закохується у свого ґвалтівника–серба. Ця інформація викликала протести з боку жінок, які стали жертвами насильства під час воєнних дій, і нібито саме їхні виступи спонукали уряд відкликати дозвіл на зйомки в містах Сараєво та Зерніца.

Сама Джолі прокоментувала ситуацію так: «Зрозуміло, що учасники реальних подій важко сприймають будь–яке художнє переосмислення. Але наш фільм — не документальний. У ньому є низка сюжетних поворотів, що стосуються стосунків головних героїв, але якими саме будуть ці повороти, ви дізнаєтеся тільки після виходу картини. І дуже сподіваюся, що перш засуджувати, люди її подивляться».