НОВИНИ ПЛЮС

07.10.2010

Словацькі євро — у «трубу!»

Президент Словацької Республіки Іван Гашпарович пообіцяв взяти участь у модернізації української газотранспортної системи. «Словаччина готова підтримати будь–які проекти модернізації газо– і нафтопроводів», — зазначив Гашпарович, додавши, що його країна також належить до розряду транзитних, тому чудово розуміє наші проблеми й готова працювати разом.

Місяць на роздуми

Віце–прем’єр Борис Колесніков поставив перед депутатами більшості завдання: ухвалити новий Податковий кодекс до 4 листопада нинішнього року. Напередодні профільний комітет під керівництвом «регіонала» Віталія Хомутинника рекомендував підтримати урядовий проект. Представники асоціацій та бізнесу і цього разу не змогли висловити своїх зауважень до документа, про які вже давно говорять експерти — нардепи поспішали на вечірнє засідання ради. Альтернативний документ опозиціонера Катеринчука навіть не розглядали.

Митниця чекає на «правила гри»

Кабмін обіцяє разом із бізнесменами розробити нову редакцію Митного кодексу. За словами віце–прем’єр–міністра Сергія Тігіпка, який очолює робочу групу з підготовки Митного кодексу, розробники планують зменшити строки митного оформлення і спрощення відповідних процедур. У новому митному законодавстві також детально пропишуть підстави, які можуть бути причиною зупинки митного оформлення, а також взаємну, а не односторонню, відповідальність митника і бізнесмена щодо виконання ними митних процедур iз відповідними штрафними санкціями. «До законопроекту ми закладемо своєрідну дефектну відомість — визначимо слабкі місця документа, випишемо його з урахуванням найкращих світових зразків і подамо на розгляд до парламенту», — каже Тігіпко й додає, що головним завданням для майбутнього Митного кодексу має стати забезпечення максимального транзиту вантажів через Україну.