Гав? Цвірінь!

06.10.2010

У соціальній мережі «Твіттер» уже не раз з’являлися блоги свійських тварин, птахів і навіть плюшевих іграшок. Але всі ці сторінки від імені своїх улюбленців вели люди. Та незабаром задоволення завести власний блог в інтернеті стане по–справжньому доступним і для собак. Компанія «Маттел» оголосила про початок масового виробництва пристрою Puppy Tweets («Щенячі твіти», або «Щеняче цвірінчання»).

Як повідомляє сайт Examiner.com, цей пристрій відстежує пересування тварини, записує гавкіт та інші звуки, які видає собака, а потім відсилає всю цю інформацію на «Твіттер». Розміщувати цю інформацію Puppy Tweets може як у блозі господаря, так і на особистій сторінці цуцика.

Щоправда, прямого доступу до всесвітньої мережі прилад не має — всі записи скидаються на домашній комп’ютер власника собаки, а вже звідти їх можна переносити на сайт Twitter.com. Для початку виробники заклали у «Щенячий твіт» 500 уже визначених варіантів повідомлень, але згодом побіцяють значно розширити цей пакет. Коштує пристрій близько 30 доларів.