ХРОНІКА

06.10.2010

Дзюдо

Львів’янин Сергій Дребот здобув бронзову нагороду етапу Кубка світу в Римі в категорії до 66 кг. У командному заліку українські дзюдоїсти посіли тут дев’яте місце.

Теніс

У першому колі престижного хардового турніру AТР в Пекіні (призові — 2,1 млн. дол.) українець Олександр Долгополов переграв кіпріота Маркоса Багдатіса — 6:4, 6:4.

Ще один наш співвітчизник — Ілля Марченко, який успішно пройшов кваліфікацію, зачохлив ракетку після стартового раунду основної сітки, поступився представникові Тайваню Лу Єнсюню з рахунком 4:6, 6:7.

Баскетбол

Українська чоловіча суперліга. «Кривбас–баскет» — «Будівельник» — 72:66 (Бакич (22) — Анісімов (14)).

Футбол

У понеділок в. о. головного тренера збірної України Юрій Калитвинцев провів прес–конференцію перед товариськими матчами з Канадою (8 жовтня в Києві) й Бразилією (11 жовтня в Дербі). За словами керманича, він очікує від своїх підопічних передусім змістовної гри проти нашого найближчого суперника, який грає на контр­атаках.

* * *

Надзвичайний комітет ФІФА дискваліфікував Нігерійську футбольну федерацію (НФФ) за втручання уряду в діяльність НФФ. Це сталося після того, як у Нігерії суд заборонив членам виконкому НФФ виконувати свої обов’язки, генеральний секретар федерації за вказівкою НОК подав у відставку, а чемпіонат країни за рішенням міністерства спорту почався разом із командами, що вилетіли за підсумками минулого сезону. Доки рішення суду не скасують, нігерійські клуби та збірні не зможуть виступати в міжнародних змаганнях і проводити товариські матчі.

Хокей

Український форвард Руслан Федотенко, який перебував у «Нью–Йорк рейнджерз» на перегляді, підписав із клубом повноцінний контракт на один сезон. Зарплата 31–річного лівого крайнього становитиме 1 млн. дол.

* * *

Серія «Європа—НХЛ». «Мангейм» (Німеччина) — «Сан–Хосе» — 2:3 Б, «Белфаст» (Півн. Ірландія) — «Бостон» — 1:5, «Ільвес» (Фінляндія) — «Міннесота» — 1:5, СКА (СПб, Росія) — «Кароліна» — 5:3.