«Займіться нарешті економікою!»

05.10.2010

Голова партії «Наша Україна» вважає, що рішення Конституційного Суду про скасування політреформи дискредитує принцип конституційного судочинства. А влада займається не тим, чим треба. «На жаль, після президентських виборів влада знову втрачає час. Вона досі зосереджена винятково на концентрації повноважень... Натомість розмови про реформи залишаються лише розмовами. Економічний стан країни погіршується, і громадяни щодня відчувають це на собі», — заявив Віктор Ющенко.

Лідер «нашоукраїнців» визнав, що зміни, внесені 2004 року до Конституції, були недосконалими. «Вони розбалансували державну владу і заклали багато політичних «мін» на шляху до реформ. Я це відчував щодня на посаді Президента, всі мої ініціативи розбивалися об безвідповідальність і неефективність влади», — констатував Ющенко. За його словами, Україна потребувала системних реформ і ефективної влади. Натомість Президентові доводилося працювати з «урядом порожніх крісел» і без більшості у Верховній Раді.

«Як ніхто інший, я бачив це, — наголосив Ющенко. — Тому ініціював конституційний процес, виніс на розгляд політиків і суспільства свій проект змін до Конституції». Проте цю ініціативу, за словами екс–глави держави, зірвала «всепоглинаюча боротьба» двох найбільших політичних сил.

Глава «НУ» закликав владу нарешті вивести Україну на шлях реформ, як вона й обіцяла виборцям. «На ігри з перетягуванням повноважень не залишилося часу», — резюмував Віктор Ющенко.