ХРОНІКА

02.10.2010

Футбол

Учора в Будинку футболу відбулося жеребкування пар 1/8 фіналу Кубка України. Кульки витягував ветеран київського «Динамо» Віктор Леоненко.

27 жовтня зіграють: «Карпати» (Л) — «Ворскла», «Севастополь» — «Динамо», «Олександрія» — «Арсенал» (К), «Сталь» (А) — «Волинь», «Нафтовик» — «Зоря», «Фенікс–Іллічівець» — «Металург» (З), «Полтава» — «Шахтар», «Кремінь» — «Дніпро».

* * *

Президент ФФУ Григорій Суркіс повідомив, що наступного року збірна України зіграє товариські матчі з Німеччиною і Францією. Також ведуться перемовини про зустрічі з Іспанією, Португалією, Італією. А найближчими спарингами «синьо–жовтих» будуть зустрічі з командами Канади 7 жовтня в Києві та з бразильцями — 11 жовтня в Дербі (грати в Англії було умовою «пентакампеонів»). Місто Дербі ФФУ обрала через присутність там значної української діаспори, яка може забезпечити гідну підтримку на трибунах.

Хокей

Білоруська екстраліга. 10–й тур. «Сокіл» — «Вітебськ» — 6:3 (1:1, 1:2, 4:0; Шахрайчук, Матвійчук, Сальников, Климентьєв (більш.), Рябенко (більш.), Малов (більш.)), «Гомель» — «Хімік–СКА» — 2:1, «Брест» — «Шахтар» — 2:5, «Німан» — «Хімволокно» — 4:3, «Юність» — «Шинник» — 4:0, «Металургс» — «Металург» — 1:2 Б.

Лідери: «Юність», «Металург» — 26, «Німан» — 21, «Сокіл» — 19, «Шахтар» — 18.

Баскетбол

Українська чоловіча суперліга. «Одеса» — «Говерла» — 78:83, «Миколаїв» — «Політехніка» — 72:74.

Велоспорт

На чемпіонаті світу в Мельбурні український шосейник Андрій Гривко посів 16–те місце в чоловічій гонці з роздільним стартом на 45,8 км, відставши від переможця, швейцарця Фабіана Канчеллари, на 3 хв. 40 сек.

Шахи

Здолавши в дев’ятому турі Олімпіади збірну Азербайджану (2,5:1,5), українські чоловіки залишилися на чолі турнірної таблиці. На першій дошці Іванчук програв Мамедьярову, але перемогли Ельянов та Єфименко.

Виграші Ушеніної, Гапоненко й Музичук дозволили нашій жіночій команді розібратися з хорватками (3,5:0,5) і піднятися на третє місце. n