Галина Климович: Нинішня команда зробить усе, щоб спростувати факт отруєння Віктора Ющенка

Галина Климович: Нинішня команда зробить усе, щоб спростувати факт отруєння Віктора Ющенка

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кримінальна справа про отруєння Віктора Ющенка по праву може стати одним iз символів влади в українській політиці.

За шість років розслідування у справi накопичилося більше 320 томів зі свідченнями двох iз половиною тисяч осіб, серед яких — президенти, спікери, міністри, лідери політичних сил, олігархи, їхнi коханки, секретарі, охоронці та помічники. Усі ці свідчення зафіксовано на папері й підписано самими свідками. Починаючи від Леоніда Кучми, Бориса Березовського, Юлії Тимошенко, Віктора Пінчука і закінчуючи директором російського видавничого дому «КоммерсантЪ» Дем’яном Кудрявцевим.

І сьогодні в руках пiдприємливого слідчого навіть невелика частина справи може стати скринькою Пандори української політики. Відмінність лише в тому, що, за переказами, на дні тієї скриньки лежала Надія. А ось надії на те, що справу про отруєння Віктора Ющенка коли–небудь буде передано до суду, залишається все менше. Оскiльки цінність розслідування цієї справи з кожним роком тільки росте.

П’ять років Віктор Янукович і його команда звинувачували своїх попередників у зайвому політизуванні розслідування справи про отруєння. Але з моменту інавгурації нового глави держави ажіотаж навколо цієї теми тільки збільшується.

Останні три роки «сірим кардиналом» і «злим генієм» справи про отруєння Ющенка називали керівника слідства Галину Климович. Одним з останніх, кого вона встигла викликати на допит у Генеральну прокуратуру, був Віктор Янукович. А через два місяці після інавгурації Галина Климович подала рапорт про відставку, де детально описала, хто і як перешкоджав розслідуванню справи про отруєння Віктора Ющенка.

Це найдетальніше інтерв’ю щодо розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка за всі шість років слідства.

Всі статті рубрики