ХРОНІКА

01.10.2010

Велоспорт

Позавчора розіграшем двох комплектів медалей у Мельбурні (Австралія) почався чемпіонат світу на шосе. У чоловічій молодіжній гонці з роздільним стартом українці участі не брали, а серед дорослих жінок наші Світлана Галюк і Леся Калитовська в «розділці» на 22,9 км посіли 25–те і 29–те місця відповідно.

Теніс

У другому колі турніру АТР в Куала–Лумпурі українець Сергій Стаховський (7) несподівано поступився канадцеві Мілошу Раоничу — 7:6, 6:7, 3:6.

Шахи

У восьмому турі Шахової олімпіади в Ханти–Мансійську матч лідерів, чоловічих збірних України й Росії, завершився позавчора бойовою нічиєю — 2:2. Миром розійшлися Крамник та Іванчук, Пономарьов та Свідлер; Ельянов програв нашому колишньому співвітчизнику Карякіну, а Єфименко приніс очко, здолавши Малахова. Тож «синьо–жовті» залишилися на чолі таблиці.

Українська жіноча команда переграла німкень (3:1) і піднялася на шосту сходинку. Змусили капітулювати суперниць Ганна Ушеніна й Інна Гапоненко.

* * *

Глава Калмикії Кірсан Ілюмжинов, який очолює Міжнародну федерацію шахів із 1995 року, залишився президентом ФІДЕ ще на чотири роки. За нього проголосували 95 делегатів конгресу, а за другого кандидата — Анатолія Карпова — 55. Після обрання Ілюмжинов запропонував опонентові посаду віце–президента.