Тимощук і Дикань узяли участь у перемогах «Баварії» й «Спартака»

30.09.2010

Уже після третини дистанції групового етапу Суперліги виокремилася група команд, які готові достроково вийти до «плей–оф». Скажімо, у квартеті F по дві перемоги здобули «Челсі» й «Спартак». І якщо лідерство лондонців сумнівів не викликає, то про успіхи москвичів «на Європі» вже підзабули.

Щоправда, після сенсаційної звитяги росіян у Марселі словацький дебютант Ліги чемпіонів не виглядав уже таким серйозним опонентом для «спартачів». Примітно, що матч «червоно–білих» знову супрово­джувала дощова погода. У воротах «народної команди» вдруге відстояв «на нуль» український кіпер Андрій Дикань, а завдання з голами розв’язали бразильці.

У групі Е в другому поєдинку поспіль перемогу на останніх хвилинах вирвала «Баварія». У Базелі мюнхенці залишили ні з чим команду тренера Торстена Фінка, колишнього гравця мюнхенців. Три очки здобули завдяки дублю півзахисника збірної Німеччини Бастіана Швайнштайгера. Останні 13 хвилин матчу провів на полі й наш Анатолій Тимощук, який замінив Мірослава Клозе. Задоволений наставник гостей Луї ван Галь навіть пообіцяв своїм підопічним надати додатковий вихідний — попри те, що на команду чекає складний двобій бундесліги з дортмундською «Боруссією».

Також у кінцівці вирвав три очки й «Реал» — в Осері мадридці володіли ініціативою, хоча могли й не раз пропустити. Вирішальним став удар аргентинського нападника Анхеля Ді Марії, який сімома хвилинами раніше вийшов на заміну. Наставник «вершкових» Жозе Моуріньйо у своєму самовпевненому стилі сказав, що все так і мало завершитися.

Другий фаворит групи G, «Мілан», не зміг виграти в унісон із «королівським клубом». Більше того, італійцям в Амстердамі довелося відігруватися. Цю задачу вирішили колишні гравці «Аякса», які тепер грають у складі «росо–нері», — Кларенс Зеєдорф зробив гольову передачу Златану Ібрагімовичу, і швед зблизька забив свій третій м’яч у турнірі. Крім нього, в «Мілані» поки ніхто голом не відзначався.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий етап. 2–й тур

Група Н. «Партизан» (Сербія) — «Арсенал» (Англія) — 1:3 (Клео, 33 (пен.) — Аршавін, 15; Шамах, 71; Скілаччі, 82).

«Брага» (Португалія) — «Шахтар» (Україна) — 0:3 (Адріано, 56, 72; Коста, 90+2 (пен.))

«Брага»: Феліпе, Родрігес (Паулао, 35), Мойзес, Сезар , Гарсія, Агіяр, Саліно (Ліма, 55), Сильвіо, Алан, Вандіньйо (Моссоро, 73), Матеус

«Шахтар»: П’ятов, Гюбшман (Віценець, 79), Кучер, Адріано (Едуардо, 74), Вілліан, Гай (Жадсон, 66), Коста, Мхітарян, Рац, Срна, Ракицький

Попередження: Матеус, 86; Сезар, 90+1 — Рац, 40; Гюбшман, 50; Мхітарян, 61; Коста, 88

Суддя — Блом (Голландія)

Брага. Стадіон «Мунусіпаль», 15 000 глядачів

Турнірна таблиця:

I В Н П М О

1. «Арсенал» 2 2 0 0 9–1 6

2. «Шахтар» 2 2 0 0 4–0 6

3. «Партизан» 2 0 0 2 1–4 0

4. «Брага» 2 0 0 2 0–9 0

* * *

Група E

«Базель» (Швейцарія) — «Баварія» (Німеччина) — 1:2 (Фрай, 18 — Швайнштайгер, 56 (пен.), 89)

«Рома» (Італія) — «Клуж» (Румунія) — 2:1 (Мексес, 69; Борріелло, 71 — Рада, 78).

Турнірне становище: «Баварія» — 6, «Рома», «Клуж» — 3, «Базель» — 0.

Група F

«Челсі» (Англія) — «Марсель» (Франція) — 2:0 (Террі, 7; Анелька, 28 (пен.))

«Спартак» (М, Росія) — «Жиліна» (Словаччина) — 3:0 (Арі, 34, 61; Ібсон, 89).

Турнірне становище: «Челсі», «Спартак» — 6, «Марсель», «Жиліна» — 0.

Група G

«Аякс» (Голландія) — «Мілан» (Італія) — 1:1 (Ель–Хамдауї, 23 — Ібрагімович, 37)

«Осер» (Франція) — «Реал» (Іспанія) — 0:1 (Ді Марія, 81)

Турнірне становище: «Реал» — 6, «Мілан» — 4, «Аякс» — 1, «Осер» — 0.